Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Dreamstime

Een van de bureaus waar ik mij als eerste heb aangemeld (naast Fotolia) is Dreamstime. Het leuke van Dreamstime is dat wanneer een foto eenmaal aanslaat, en deze een bepaald aantal keer is verkocht, dan gaat deze per verkoop meer opleveren. Op die manier zijn ca. 10 downloads per dag voldoende om tot een respectabel bedrag per maand te komen. Wel is er een groot nadeel aan Dreamstime. Zoals bij elk stockbureau is er een reviewer die de foto’s bekijkt alvorens toe te laten danwel af te keuren. En daar gaat bij Dreamstime iets niet helemaal goed. Al te snel komt de mededeling dat er teveel van hetzelfde is, en worden de foto’s afgekeurd. Deze mededeling lijkt nogal aan willekeur onderhevig. Er zijn fora over volgeschreven, maar het blijft het probleem met Dreamstime, waarbij het vermoeden bestaat dat er teveel automatisch gebeurt, dus zonder menselijke tussenkomst. Maar ja, doe er maar eens wat aan. Toch is het bureau goed voor een behoorlijke verdienste, wel uploaden daar dus als je van plan bent aan stockfotografie te gaan doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: