Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Istockphoto

Istockphoto is lastig om binnen te komen. Je hoeft maar 3 foto’s als test te uploaden, maar die moeten dan wel perfect zijn, en moeten laten zien dat je niet eenzijdig bezig bent. Dus niet 3 studiofoto’s (eigenlijk gek, want als je daar nou gewoon erg goed in bent??) , en niet 3 landschappen. Variatie dus. Worden ze afgekeurd, dan mag je 3 nieuwe foto’s uploaden. Worden die ook afgekeurd, dan moet je een week wachten, etc. etc. Al heel snel zit je op een jaar wachten, en dan is het dus voorlopig voorbij.

Als je eenmaal binnen bent, dan kan je er goed verdienen. Soms verdien je 14 cent aan een download (dat is dus een foto gekocht door een klant die maar een lage resolutie nodig heeft, en die een goed contract heeft. Maar, er zitten ook downloads tussen voor 4 of 5 dollar, dus gemiddeld kom je er wel vanaf.

Dus het advies, meld je aan, en upload alleen je ALLERBESTE werk, met variatie. En let goed op merkjes etc. want ze bekijken je foto wel op 500% !! Ben je eenmaal binnen, dan is er een uploadlimiet, die meen ik in het begin 18 foto’s per week is. Ook daarvoor geldt dus, je allerbeste werk uploaden, want ze zijn lastig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: