Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Stockfoto’s maken onderweg

Afgelopen weekend zijn we naar Marken geweest. Het doel was kruiend ijs, maar dat was ver te zoeken. Het weer was wisselvallig, we vertrokken van huis in de stromende regen. Onderweg verwisselde de regen voor de zon, en toen we uitstapten in Marken trok de lucht open. We liepen richting vuurtoren, en dan loop je langs het dorp Marken. En daar waren de mooiste landschappen, met een prachtige, heldere winterzon erboven.
Het dorp lag prachtig aan de horizon, een “typisch Hollands landschap”, en kijk, daar is nou markt voor in stockland! Ik weet dus dat ik een mooie serie heb geschoten. Dus in plaats van het kruiende ijs, ben ik op zoek gegaan naar “typisch Holland”.  En gewoon, mooie plaatjes dus. Blauwe luchten zijn altijd mooi, ik zou bijna zeggen, boven elk landschap. Wel maak ik de kleur vaak nog iets intenser.

 Onderweg naar de vuurtoren lag
er nog een zeer on-Hollands stel Schotse Hooglanders in een weiland. Een paar grillige bomen erachter deden de rest, het was smullen met de camera. De zon dook steeds even weg, maar erg lang hoefde ik gelukkig niet te wachten tot hij terugkwam. Wel gaf het een mooie wolkenpartij.

Boerenlandschappen, mooie hekken die de weilanden afsloten, en blauwe luchten erachter. Het feest ging dus nog even door.

 En dan verder naar de vuurtoren, die helaas dus niet temidden van hoge ijsschotsen stond. Wel nog in het ijs, en helaas met tegenlicht. Ik heb dus de schaduwkant van de vuurtoren in de bewerking een heel stuk op moeten lichten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: