Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Vooruit werken voor feestdagen

Ok. Het wordt wat saai, elk jaar opnieuw pasen, en misschien dat ik daarom wel wat laat ben met deze foto’s. Want eigenlijk moet je al bijna een half jaar van te voren je feestdagen-foto’s klaar hebben. Wat bijvoorbeeld opvalt is dat Sinterklaasfoto’s al in februari weer in de verkoop gaan. Geen idee waar die naartoe gaan, maar er zijn dus kennelijk tijdschriften etc. die al 10 maanden van te voren hun werk in grote lijnen klaar hebben. De meeste tijdschriften echter hebben een kortere deadline, maar met ca. 2.5 maand moet je wel rekening houden. Heeft het nu dan nog zin om paasfoto’s te uploaden? Ja, beslist, want er zijn altijd nog genoeg designers (vaak voor het internet, foldertjes etc. ) die met de seizoenen meewerken, en nu misschien helemaal nog niet met pasen bezig zijn. Nieuw geuploade foto’s komen bij de nieuwste foto’s te staan. Designers die geen afgezaagd plaatje willen dat iedereen al heeft, zoeken vaak bij de nieuwste foto’s voor origineler materiaal. Nieuwe foto’s zie je dus vaak meteen al een of meer keren voorbijkomen. Worden de foto’s vaak verkocht, dan komt hij een tijdje zowel bij nieuwste als bij populairste voor, en dat is altijd verdienen als dat gebeurt. En o ja, wat je nu uploadt, staat voor volgend jaar natuurlijk alvast klaar. Kwaliteitsfoto’s komen dan vanzelf weer bovendrijven!

Nu deze paasfoto’s. Ik heb 10 geverfde eieren (ik doe daar voorzichtig mee, want zou niet graag zien dat er eentje breekt, omdat ze al jaren oud zijn;)), in verschillende kleuren. Zoals je bij onderstaande foto’s ziet, kun je met een kleine wijziging al foto’s maken die toch net weer een iets ander sfeertje uitstralen. Ik ben een enorme verzamelaar, dus er even iets anders bijpakken is zo gebeurd. Hier alleen wat kleuren verruild, en hup, weer twee zeer aardige paasfoto’s, al zeg ik het zelf 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: