Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Bigstockphoto

Bigstockphoto is al een ouder bureau, een van de eerste zelfs. Op enig moment ging Shutterstock dit bureau echter voorbij in groei en omzet, en liet Bigstockphoto ver achter zich. Zelfs zó ver, dat vorig jaar er een overname was van Shutterstock die Bigstockphoto opkocht. Iedereen dacht toen dat het met Bigstockphoto wel afgelopen zou zijn, maar dat blijkt tot op de dag van vandaag niet zc te zijn. Uploaden is in zoverre lastig, dat het omschrijvingsveld moet bestaan uit minimaal 7 woorden. Ik heb daar altijd rekening mee gehouden met het invullen van de IPTC-data in de foto’s, tijdens het bewerken (dus titel, omschrijving en keywords). Groot was mijn verrassing vorig jaar dat ik in de prijzen viel. De grotere fotografen van Shutterstock kregen een directe pijpleiding naar Bigstockphoto. Dus ik upload op maandag naar Shutterstock, en krijg na review ook een mail van Bigstockphoto dat de foto’s zijn geaccepteerd. Erg prettig, en dat gezeur over die 7 woorden, daar heb ik ineens ook niets meer mee te maken!

Maar nieuwe fotografen dus wel. De verdiensten zijn 30% van de verkoop. Maar, die loopt wel wat achter. Ik haal ca. 80 dollar in de maand, soms meer, soms minder, echt een hoogvlieger is het dus niet, maar ik hoef er dan ook helemaal niets meer voor te doen! 
Stock Photos, Royalty Free Stock Photography, Photo Search

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: