Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Extended licenses

Ik heb er in het begin aan moeten wennen, zo levert een download je 23 cent op, en zo heb je ineens $39,00 te pakken! Maar, zoals met alles in stockland, er zit een logica achter! Zojuist bijvoorbeeld had ik een extended license download bij Canstockphoto (dit fenomeen kan zich bij elk stockbureau voordoen, bij de meesten kan je het uitzetten als je dit beslist niet wilt). Bij mij staat het dus niet uit, en waarom zou ik ook? Deze foto, een trompetnarcis tegen blauwe (studio) achtergrond is dus door iemand gekocht met een extended license (ik meen me te herinneren dat dat met deze foto vaker is voorgekomen). Dat wil zeggen dat de koper er iets commercieels mee mag doen, hij mag de foto op een kalender plaatsen, hij mag er een briefkaart van maken, en hij mag hem onbeperkt gebruiken. Verder mag de foto ook gebruikt worden in bv. een weekblad met een oplage van meer dan 250.000 stuks. En van mij mag het allemaal, want een paar van dit soort extended licenses verkopen heb ik elke week wel, steeds bij een ander stockbureau, dus dat tikt meteen lekker aan!

Yellow trumpet daffodil - csp1654883

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: