Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Opbrengsten stockfotografie

Elke 1e van de volgende maand maak ik de som op van de voorgaande maand. Zo kijk ik naar trends, soms groeit een bureau, maar soms zie je het ook wegzakken, en naar de verdeling van de inkomsten. Het blijft altijd een afweging, levert een bureau voldoende op ten opzichte van de tijd die ik erin steek. In eerste instantie zal het antwoord altijd NEE zijn, daarom geef ik een stockbureau vaak een kans van een half jaar tot een jaar. En per maand houd ik exact bij wat de opbrengst is bij een bepaald bureau, ook meteen nuttig voor de belasting. Ik heb een beetje met excel zitten spelen, en daar kwam deze verdeelgrafiek uit. Dit geeft een goed beeld, en maakt duidelijk wat met tekst meteen veel lastiger is. Zoals te zien is is Shutterstock de grootste binnenkomer, maar dat kan nog veel sterker, die is door omstandigheden een veel slechtere maand dan voorgaande maanden, maar dat trekt wel weer bij. Vragen? Schroom niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: