Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Foto’s bewerkt en studio voorbereid

Vrijdag is de dag dat ik van alles doe, altijd wel iets aan stockfotografie, maar meestal ook veel andere zaken, meer van huiselijke aard 😉

Maar ik heb een aantal landschapsfoto’s bewerkt die ik nog had (ik heb een flinke voorraad foto’s waar ik altijd uit kan putten) waaronder deze. Helaas was de rechterbenedenhoek te onscherp doordat er een grasspriet oid voor zat, en ik heb deze kant eraf gecropt. De rechteronderkant heb ik een beetje moeten klonen met wat olijfboompjes. Op zich is een vierkante uitsnede wel slim, die valt namelijk veel meer op omdat met name bij Shutterstock de vierkante thumbnails veel groter zijn. Dus in die geval door noodzaak moeten croppen, maar dat hoeft geen nadeel te zijn.

Landschappen lijken overigens aanvankelijk niet te lopen, maar zijn meestal wel de foto’s die je na jaren nog voorbij ziet komen in de verkoop, omdat iemand voor een reisfolder net deze foto nodig heeft!

Verder vandaag nog wat Hyacinten bewerkt, die waren van de week volledig open gegaan in de studio, dus ik moest er even snel iets mee, ik had ze iets later gepland.

Dan heb ik ook nog de laatste hand gelegd aan de shoot van morgen, morgen komt er een 14-jarige jongen voor stockfotografie. Dat is dus leuk om echt “jeugd van vandaag” (o.a.) mee te doen, ik heb van alles klaargelegd, mogelijk offer ik er het laatste stuk wit achterwandpapier aan op, kijken of er aan het einde van de shoot nog wat energie over is 😉

Natuurlijk laat ik hier wat resultaten zien als ik klaar ben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: