Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

David in de studio

Vandaag de bijna 16-jarige scholier David in de studio gehad, en een kort moment zijn broertje Daniel erbij. David had nog nooit model gestaan voor fotografie, maar bleek een natuurtalent, Er was weinig regie nodig om met David die foto’s te maken die ik van te voren had bedacht en voorbereid. Het was even zoeken naar de juiste belichting (met dank aan hulp van het forum van de Nikon club) maar dat bleek snel in orde te zijn. De achterwand-belichting bleef gelijk aan voorgaande shoots, de twee flitsers voor zijn iets hoger gezet. En toen ging het los. Businessfoto’s, sportfoto’s, samen met broertje Daniël, maar ook alleen als Nederlandse supporter, clown-foto’s, graffiti-spuiten, en nog heel veel meer! David, graag nog eens!

Zo’n shoot levert natuurlijk enorm veel bruikbare stockfoto’s op. Bij Shutterstock kun je de foto’s in een “categorie” plaatsen, een hulpmiddel voor de stockfotograaf om de verdiensten per serie foto’s bij te houden. Ik ben benieuwd wanneer de kosten van vandaag eruit zijn, maar dat dat gebeurt dat staat vast!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: