Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Kleurige plaatjes

Vandaag heb ik een aantal kleurige foto’s bewerkt en klaargezet voor de reviewer. Op wit geïsoleerde foto’s verkopen meestal wel, en die heb ik dan ook wel, dit kleurige tasje met bloemen zet ik echt nog wel even op een witte achtergrond als ik ermee bezig ben. Maar soms is het ook leuk om iets gewaagds te proberen, zoals bloemen tegen een knal-achtergrond. Die verkopen misschien niet meteen, maar er zijn altijd kopers of designers op zoek naar kleur voor website of om ansichtkaarten etc. van te maken. Dus in mijn studio heb ik een aantal vinyl-achtergronden, ooit bij Calumet aangeschaft, en een aantal kartonnen platen. Die kartonnen platen vragen nog wat nabewerking, als je die fotografeert en je kijkt op 100% dan zie je dat de kleur niet egaal is. Dus met selectie van kleur, en opvullen met een transparantie van 75% % geef ik die een lichte nabewerking. Deze blauwe is vinyl, de groene is karton, maar dat is ook op 100% niet meer zichtbaar.
Zo mag ik graag van alles uithalen met een simpel boeketje Anemonen. Fleurige bloemen die staan voor het voorjaar.

Mijn Narcissen die ik gisteren heb gekocht zijn in de vensterbank wel omhooggeschoten, maar beslist nog niet open. Ik duim dat dat morgen wel het geval is, want dan zou ik eigenlijk naar de studio willen om ermee aan de gang te gaan, ook omdat ik daar inmiddels de overige planten heb gestald, die natuurlijk ook verzorging nodig hebben.

Gisteren stonden er 94 foto’s klaar voor de reviewer van Shutterstock. Daarvan zijn er 92 doorgelaten, wat mijn portfolio op 15.155 foto’s heeft gebracht. Een enorm aantal, maar als ik blader in tijdschriften of voor een kaartenrek sta, dan haal ik mijn foto’s er moeiteloos uit!

Ik krijg vragen over het witmaken van de achtergrond, deze week al 4 mails over beantwoord. Ik zal deze of komende week beschrijven op welke manier ik dat doe. Er zullen meer wegen zijn die naar een witte achtergrond leiden, maar de mijne werkt goed voor mij, dus mogelijk ook wel voor jullie!

2 reacties

  1. De flitser recht van achteren op de lightcube was voor mij de gouden tip !!! THX

    Chris

  2. ivonnewierink2

    Fijn dat ik kon helpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: