Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Dagelijkse klussen

Gisteren ben ik bezig geweest met uploaden. Als ik foto’s klaar heb, dan gaan die meestal eerst naar Shutterstock. Die foto’s die daarnaartoe zijn gegaan, gaan in een aparte map “nog overal uploaden”. Meestal wacht ik tot ik er ca. 100 heb, en dan start ik FTP op, en upload ik ze achter elkaar naar alle bureaus waar ik ben ingeschreven. Ik behandel alle bureaus gelijk, alleen ben ik twee nieuwe bureaus aan het laden, en daarvoor begin ik altijd met mijn oudste foto’s. Ik zit pas in 2009, dus ik heb daar nog even te gaan. Het doel is natuurlijk ze zo snel mogelijk bij te werken tot het niveau van de andere bureaus, dan gaan ze weer in een moeite mee met de rest.
Die wekelijkse klus is niet leuk, het is gewoon heel hard werken. Deze week heb ik 125 foto’s die naar alle bureaus moeten. Er zijn er die erg makkelijk zijn, ze doen niet aan categorieën, de klant zoekt er uitsluitend op trefwoorden. Daar ben je dus snel klaar. Maar bij bureaus als Dreamstime en Fotolia moet elke foto apart worden geopend, en moet de foto in een of meer categorieën worden ondergebracht. Niet leuk dus. Dat is ook de reden dat ik erg zorgvuldig ben in het selecteren van een bureau.
Soms wordt een bureau opgeheven, en daar gaat dan al je werk! Niet leuk dus. Vandaag ga ik verder met het in categorieën zetten.
Morgen ga ik met de Nikon Nederland Club naar fort Vechten in Utrecht, een paar uurtjes met de camera rondkijken, en daarna de Algemene ledenvergadering van Nikon, gevolgd met een lezing door een fotograaf. En, o ja, zodadelijk even naar een rommelmarkt hier in de buurt, altijd leuk om te kijken of ik nog originele dingetjes kan scoren voor mijn lichttent!
Dus weer genoeg te doen op stock- en fotografiegebied dit weekend!

Deze foto is o.a. vandaag verkocht bij Shutterstock, altijd leuk om oude foto’s terug te zien!

stock photo : Elderly man is writing a letter on a old black typewriter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: