Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Nieuwe spullen gekocht

Vandaag heb ik een aantal spullen besteld. Ik maak gebruik van Nikon-apparatuur, en heb o.a. als objectief de Nikon AF-S 70-200mm f/2.8G IF-ED VR Type II Nikkor. Een dijk van een objectief, waar ik graag mee werk als ik buiten ben. Jammer dat de fijnste objectieven zo zwaar zijn, dat ik als ik op stap ga altijd een keuze moet maken. Maar 23 maart as. ga ik een workshop volgen bij Marco Paauw, en daarbij lijkt deze lens onontbeerlijk. Marco is een natuurfotograaf, dus tja, vogels etc. zullen zeker aan bod komen, en wil je daar nog iets aan overhouden, dan zal je iets aan zoomcapaciteit nodig hebben! Dat is de reden dat ik er een converter bij heb besteld, de Nikon TC 20E II waarmee ik in ieder geval iets verder kan komen qua zoom:

Hij is al onderweg, ik heb al een track en trace code, morgen heb ik hem, zodat ik er nog even mee kan oefenen. Waar ik dan ook mee kan oefenen dat is met een nieuw statief, een carbonstatief van Manfrotto. Met hulp van het Nikonforum kwam ik tot de conclusie dat ik het Manfrotto balhoofd dat ik op mijn huidige statief gebruik overzet op dit 055CX3 Manfrotto carbonstatief. Het zal in ieder geval een stuk lichter zijn het statief zelf weegt 1,78 kilo. Nu mezelf nog even de tijd gunnen om er ook daadwerkelijk voor die tijd mee te gaan oefenen. Als ik de ervaringen lees, dan zou ik de 70 -200 met teleconverter uit de hand kunnen gebruiken, maar daar reken ik toch maar niet blindelings op.

Natuurlijk heb ik vandaag ook weer de nodige foto’s bewerkt, waaronder deze:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: