Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Workshop wildlife-fotografie Biesbosch

Vandaag een workshop gedaan bij Marco de Paauw van Wildlife-images ( wildlifeimages.nl ). Vanochtend om 7.30 uur verzamelen in de Biesbosch, bij de Spieringsluis. Met 10 fotografen totaal stapten we op de boot, om al vrij snel op een kolonie Reigers te stuiten. Marco kent het gebied op zijn duimpje, en kan daardoor redelijk goed verspellen welke dieren we waar aan kunnen treffen, en wanneer we waar moeten zijn. Tijdens de bootreis krijgen we allerlei tips en uitdagingen om de camera flink uit te proberen. Helaas lukt niet alles meteen, het meetrekken met overvliegende vogels bleek nog een moeilijke oefening te zijn voor iedereen.
 Na de reigers zwom er een bever langs de oever. Voorzichtig werd iedere keer de boot bijgedraaid    en kreeg iedere fotograaf volop de mogelijkheid prachtige en vaak ook unieke opnamen te maken.
De natuur was duidelijk nog aan het wakker worden op deze zonovergoten maart-dag. Het weer werkte dan ook erg mee om met name landschapsfoto’s te maken. We zagen unieke vogels, waarvan Marco liever niet aan de grote klok wil hangen dat die daar te vinden zijn, om de schade te beperken. Tussen de middag werd er aangelegd en ging Marco pannenkoeken bakken, naar wens met appel, rum, kaas en of spek. Een waar feestmaal. Het gesprek ging natuurlijk uitsluitend over fotografie, wat wil je met zoveel fanatiekelingen bij elkaar!
Na de lunch zetten we koers naar de Spieringsluis, en gingen we per boot naar het andere gedeelte van de Biesbosch, de Dordse kant. Daar gingen we van boord, en hadden we de gelegenheid te voet het gebied te onderzoeken met de camera. Er was een grote slikplaat waar diverse vogels waren, er waren bloemetjes voor de macro-fanaten, er was een zwarte zwaan, en, en, … te veel om op te noemen.


 Tot slot had Marco nog een Aalscholverkolonie in de aanbieding, langs de oever van de Merwede. We gingen de sluis weer door, en omdat we iets vroeger waren, hebben we nog een tijdje camerabewegingen geoefend op opvliegende wilde eenden. Persoonlijk was ik al blij als ik ze scherp kon houden, dus dat was aan mij iets minder besteed, hoewel ik wel erg blij ben met de foto’s die ik wel heb genomen!

Na afloop is de boot in de haven afgemeerd, en hebben we met een drankje, gevolgd door een prima maaltijd nagepraat over deze fantastische dag. Onnodig te zeggen dat ik heel erg enthousiast ben over deze workshop, en dat ik zeker nog eens mee zal gaan, in een ander seizoen. Een aanrader dus, en het heeft mij voor weken te bewerken fotomateriaal opgeleverd. Maar “gelukkig” verdwijnt er ook heel veel meteen in de digitale prullenbak!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: