Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Batavia boot en scheepswerf Lelystad

Met de Nikon Club Nederland ben ik vandaag naar de Bataviawerf in lelystad geweest. Dit zijn goede gelegenheden voor mij om op plekken te komen waar ik niet dagelijks kom. We verzamelden voor de werf, en daarna was er koffie en appelgebak met slagroom. Gelukkig ben ik, alvorens naar binnen te gaan, even bij de Batavia gaan kijken. De zon stond er nog erg mooi op, en dat bleek al heel snel anders te zijn. Wat een prachtige boot is het toch! De gids noemde het al een oude boot, omdat hij zo’n 40(?) jaar oud is. Vroeger deed men ca. 5 zeereizen met zo’n schip, dan werd hij weer afgetuigd.

Na de koffie kregen we een uitgebreide rondleiding. Op de werf wordt op dit moment De zeven Provincieën als replica gebouwd, daar viel veel over te vertellen. Wat overigens wel opvalt is dat deze bouw al zolang bezig is, dat het hout al in slechte staat lijkt te verkeren.

We hadden prima weer, met een interessant verhaal, waarna we ieder voor zich over de boot en de werf konden zwerven en de foto’s kon maken die hij/zij wilde. Toch weer een unieke gelegenheid om op mijn gemak wat mooie platen te kunnen schieten. Over een aantal weken ga ik met de Nikon Club Nederland naar de Zaanse Schans, iets minder uniek, maar natuurlijk altijd erg fotogeniek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: