Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Studio- versus overige opnamen

Vaak wordt mij de vraag gesteld of het zin heeft om aan stockfotografie te doen wanneer men geen studioruimte tot zijn beschikking heeft. Het antwoord is ja. Dat heeft zin. Hoewel studiofoto’s, zoals met model- of  productfotografie over het algemeen (bij mij althans) beter verkopen. Dat is uiteraard persoonlijk, want er zijn beslist fotografen die wereldfoto’s maken, buiten elke studio om. Wat mijn portfolio betreft, even naar Shutterstock kijkend, kijk ik even naar gisteren. Ik had toen 136 downloads daar, en de verdeling was zoals in onderstaande grafiek, waarbij blauw alle niet-studio opnamen zijn, en rood alle opnamen met een witte studioachtergrond. Geïsoleerde achtergrondn werken over het algemeen het beste, maar ik ben een voorstander van een gemengd portfolio. Naast het feit dat ik productie draai in de studio, mag ik graag iets anders binnen uitproberen, of een wandeling maken door een mooi landschap. Dat houdt het werken leuk en gevarieerd, en zorgt ervoor dat ik nog steeds een fanatiek stockfotograaf ben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: