Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Hardnekkige bug bij Shutterstock

Al geruime tijd heeft de software van stockbureau Shutterstock te kampen met een bug. Mijn foto’s zijn afgelopen dinsdag gereviewed en goedgekeurd, 89 stuks. En daarna , … zijn ze verdwenen. En vandaag, bijna een week geleden, zijn ze nog niet boven water. Ik heb alle nummers van de foto’s naar de helpdesk gestuurd, een hele klus bij zoveel foto’s, maar nog geen reactie gekregen. Het gekke is, het is niet voor de eerste keer, dit gebeurt vaker. Dat zou geen ramp zijn, ware het niet dat Shutterstock een wat afwijkend systeem hanteert. Je moet daar blijven uploaden, want zogauw je dat een tijdje (lees, een week) niet doet, dan heeft dit gevolgen voor je verkopen. Je moet daar dus altijd zoveel mogelijk uploaden (wat in de wandelgangen ook wel “Feeding the beast” wordt genoemd. Doe je dat niet, dan zit je gewoon meteen dramatisch lager in de zoekresultaten van klanten. Wat dit systeem betreft heb ik dus kennelijk de afgelopen week niets geupload, terwijl ik in feite hard heb gewerkt.
Er zijn allerlei soorten statistieken op de site, waaronder een staafdiagram met de opbrengsten per week. Om aan te geven hoe dramatisch een week niet uploaden is, laat ik even zien hoe mijn laatste week is gegaan. Slecht dus…! En  u maar hopen dat mijn zoekgeraakte foto’s snel weer boven water komen!

7 reacties

 1. Chris Willemsen

  Het vreemde is dat ik dus ook fotos mis maar die zijn wel door iemand gedownload, en ik zie ze neit in mijn new files , nog vreemder.

  • ivonnewierink2

   Nee, dat is heel goed mogelijk. Waarschijnlijk kan jij de foto’s ook vinden als je zoekt op de door jou gebruikte keywords. Dat komt vaker voor, en ook dat komt eigenlijk altijd op enig moment wel in orde. Mijn foto’s zijn er nog steeds niet!

 2. Zijn je fotos al terecht? Mijn laatst approved komen ook niet in mijn portfolio, heel vervelend

  • ivonnewierink2

   Nee, ze zijn nu al anderhalve week zoek, echt heel erg frustrerend! En Shutterstock antwoord niet eens meer op de mails…

  • ivonnewierink2

   Nu zijn ze eindelijk terecht, na 9 dagen!

   • Super !!

   • Die van mij staan er nu ook eindelijk bij, waren er toch ook 20 die zoek waren.

    Chris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: