Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Reclame maken?

Vandaag sprak ik een mede-stockfotograaf die een berg oude auto’s had gefotografeerd. We hadden het over het werk dat een dergelijke foto met zich meebrengt, waarvan je natuurlijk nooit weet of je die investering ooit terugverdient. Ik ben nu bezig met een oud mapje van vorig jaar, een wandeling door het Land van Maas en Waal, dat ik met voorrang leeg wil maken. Zo kwam ik een foto tegen van een containerboot op de Waal. De foto is verder goed van belichting, en ik heb besloten er een ruim half uurtje aan te besteden. Deze containerboot staat inmiddels klaar voor review bij Shutterstock. Zie hier een uitsnede van de boot zelf, voor en na de bewerking. De eerste versie zou door elk stockbureau worden geweigerd, niet alleen de containers, ook een nummer of een naam op de boot zou leiden tot weigering. Het is niet toegestaan om ook maar iets in de foto te laten dat kan leiden tot de eigenaar, of reclame maakt voor wat dan ook. Dus fotografeer je bijvoorbeeld een haven, dan zul je alle boten in 100% (minimaal) moeten bekijken en alles verwijderen wat je tegenkomt!! Zo’n containerboot is dus wel wat je noemt een uitdaging.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: