Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Rondje Nederland

Van tijd tot tijd is het leuk om Nederland te promoten, en dat heb ik vandaag gedaan, samen met een medefotografe. Het idee was om foto’s met bloembollen te maken, maar nu eens niet met voorbijlopende toeristen (waar je dus geen ondertekende modelrelease van hebt) maar met modellen die ook plezier hebben in ons mooie Nederland. Het weer begon een beetje somber, maar dat ben je snel vergeten wanneer de shoot leuk gaat. We waren met de modellen Tammy en Martijn, die werkelijk enorm in vorm waren, en veel plezier hadden in wat we deden. In het kader van de wijdse landschappen zijn we naar de Noord-Oostpolder gegaan, maar de bloembollen vielen erg tegen.  We hebben daarom ons best gedaan om niet alleen bij de bloembollen stil te staan. Tijdens het rondrijden in de polder hielden we onze ogen goed open voor mooie lokaties, wat leuker werd naarmate het weer mooier werd!
 Kom je dan langs een mooi dijkje, en zie je een mooie Hollandse wolkenlucht, dan bedenk je ter plekke wat je voor leuke foto’s kunt maken. Hoe Nederlands wil je het hebben? Met veel enthousiasme hebben Martijn en Tammy invulling gegeven aan onze ideeën. Dus toen wij even later aan de andere kant van het dijkweggetje een mooi weiland zagen, met daarop een flink aantal fraaie zwart-wit koeien, dan is er weinig overleg nodig. Willen we koeien of bloembollen? Ach, wanneer sta je nou met een paar leuke modellen tussen de koeienvlaaien? Nooit toch? De boer gaf niet alleen toestemming, al na korte tijd stonden de boer en boerin compleet met smartphone mee foto’s te maken. Natuurlijk hebben we hen beloofd foto’s te sturen, en dat zullen we ook zeker doen! Tussen de koeien (en de sterk ruikende koeienvlaaien, want ja, net naar buiten, dus dan weet je het wel) hebben we de nodige leuke opnamen gemaakt. Dit alles onder de kritische blik van 90 zwart-witte dames, die erg hun best deden zich van hun knappe kant te laten zien. O ja, en erg nieuwsgierig, mmm, laten we eerlijk zijn, ze hadden eindelijk de kans eens mee te kijken naar wat er nou op zo’n laptop te zien is, en die kans grepen de meiden graag aan. De kersverse jonge boer was helemaal in zijn element, en sprong werkelijk een gat in de lucht! Maar na de koeien troffen we toch nog een fraai bollenveld aan, zodat we ook ons oorspronkelijke plan ten uitvoer konden brengen!

4 reacties

 1. aquariagirl1970

  ja echt wel leuk, gelukkig goed weer!

  • ivonnewierink2

   Dank je wel! Ik ben er heel erg blij mee, met deze serie!

 2. Benieuwd naar de plaatjes

  • ivonnewierink2

   Mmm, ik ook. Het goede nieuws is, ze staan er nog steeds in, dus het zal wel een wordpress-probleem zijn. Even wachten dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: