Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Zaanse Schans

Vandaag ben ik naar de Zaanse Schans geweest. Het uitstapje was georganiseerd door een aantal leden van de Nikon Club Nederland. Het was voor mij zeker 30 jaar geleden dat ik er was geweest, dus het was een mooie gelegenheid om er weer eens rond te kijken, dit keer met camera.
De bijeenkomst begon om 10 uur in het pannenkoekenrestaurant, waar een stevige club van zeker 75 Nikonians aanwezig was. Altijd leuk om weer eens een aantal gezichten achter de nicknames in het forum te leren kennen. De organisatoren waren Joyce en Arthur, en alles liep op rolletjes. Nadat we koffie hadden gedronken ging iedereen zijn eigen gang. Tot 14.00 uur konden we rondkijken, dat was het tijdstip dat de boot af zou varen. 75 mensen met Nikoncamera’s, die kwam je dan ook wel tegen, overal waar je keek zag je het bekende gele logo.

 Het weer was grandioos, als je een weertype uit had mogen kiezen, dan was het dit geweest, witte wolkjes, wat later in de middag uitgroeide tot wat dreigender wolken, die een mooie achtergrond vormden voor de oer-Hollandse molens. Tussen de middag kwam een groot aantal Nikon-fotografen bij elkaar in het pannenkoekenrestaurant, hartstikke gezellig. En daarna naar de boot. De kapitein was ter zake kundig, en gaf te pas en te onpas informatie over de linker- en de rechteroever. Tja, zijn het stockfoto’s? Eerlijk gezegd, de stockbureaus staan vol met de Zaanse Schans, en denk niet dat ik daar veel aan toevoeg, hoewel ik het met een aantal foto’s zeker zal proberen. Maar het belangrijkste was de grandioze dag die het is geworden. Joyce en Arthur van de Nikon club Nederland, heel erg bedankt!

2 reacties

  1. elzingapetra@hotmail.com

    Mooie foto’s. Vandaag is ook zo’n mooie dag om te fotograferen, moet je thuis zitten voor moederdag

    • ivonnewierink2

      Dat is zo. Ach, als ik dan maar niet voor niks thuisblijf 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: