Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Stockfoto’s maken in Frankrijk

Over een kleine week is het zover, we gaan op vakantie. Mijn man vindt het rijden met de camper leuk, ik vind het fotograferen onderweg het leukste wat er is. De route heb ik daarom ook zorgvuldig gepland. De bedoeling is dat we rijden naar de westkust, waar we de havenplaatsjes van Bretagne gaan aandoen. Niet elk plaatsje, maar natuurlijk wel die die ik zorgvuldig heb geselecteerd nadat ik dit in google heb ingebracht en de plaatjes van het desbetreffende plaatsje heb bekeken. Ik zie de leukste plaatsjes, bij de een staat een mooie vuurtoren voor de kust, bij de ander een leuk eilandje en bij weer een andere staan er kleurige strandhuisjes op het strand, of grappige parasols. De foto’s die ik hier in het bericht plaats, zijn foto’s die in Frankrijk zijn genomen, en over het algemeen goed verkopen. Frankrijk loopt dus wel, mits je met de goede foto’s komt, en daar ga ik enorm mijn best voor doen.Het komt dan ook regelmatig voor dat ik onder het rijden iets zie wat ik op de foto MOET hebben. Heb ik dan helemaal geen vakantie? Natuurlijk wel, dit IS voor mij vakantie. Ondanks dat ik zoveel uren in de week met stockfotografie bezig ben, is het fotograferen nog steeds mijn grote passie. Het zou pas straf zijn als ik iets zou zien wat ik niet zou MOGEN fotograferen. Ik sleep dan ook al mijn apparatuur mee, want ik zou eens behoefte kunnen hebben aan mijn macrolens, of anders. Deze week ga ik het laatste deel van de route vastleggen, en mijn apparatuur zorgvuldig reinigen. Even het glas van de objectieven goed schoonmaken, en de sensor een schoonmaakbeurt geven.

Elke avond backup ik de die dag genomen foto’s naar mijn laptop, waarbij ik dagmapjes aanmaak, met het volgnummer, maar ook de plaatsen waar we zijn geweest. Op die manier voorkom ik dat ik plaatsnamen vergeet. Zijn het er veel, dan heb ik altijd nog mijn opschrijfboekje bij me. Bewerken zal ik niet doen onderweg, of we zouden uitsluitend in de regen terecht moeten komen, maar daar ga ik dan maar even niet vanuit.
Ik zal proberen hier van tijd tot tijd een verslagje te maken, maar dan moeten we wel Wifi-bereik hebben natuurlijk. Dat zal op camperplaatsen niet aanwezig zijn, maar om de paar dagen zullen we zeker op een camping gaan staan.

Verder hebben de supermarkten altijd mijn warme belangstelling, ik zoek altijd naar leuke, meestal non-food producten die thuis weer leuk zijn in de studio. En die ik in Nederland dus nog niet heb gezien. Ik ga nu eerst de route afmaken, wordt dus nog vervolgd!2 reacties

  1. Een vraagje, op Alamy vragen ze een groter formaat dan standaard. echter bij het uploaden van het normale formaat worden deze wel geaccepteerd. Hoed oe jij dit buj Alamy, vergroot je ze eerst voor uploaden ?

    • ivonnewierink2

      Vragen zijn makkelijker via de club te stellen, anders wordt dit een forum, en dat is niet de bedoeling, dan geef ik op twee plaatsen dezelfde informatie! Ik zet het even op de club!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: