Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Ill d’Oléron nader bekeken

Zo af en toe zit er een dag tussen die alles weer goed maakt. Eergisteren hebben we hier in de directe omgeving per fiets rondgekeken, het is hier werkelijk prachtig. Er zijn fietspaden, maar helaas niet overal. Gelukkig is het nu nog niet zo druk hier, je vraagt je af hoe het hier is wanneer het middenin het seizoen is! Het voelt een beetje aan als Texel, maar wel iets groter denk ik, de weg van Noord naar Zuid is 31 kilometer. We staan in St. Denis op camping Les Seulières 300 meter van het strand. Een gemoedelijke camping met Martin en Marian als Nederlandse leiding. Echt een aanrader!
Eergisteren dus per fiets rondgekeken, natuurlijk naar de prachtige blauw-witte vuurtoren op het meest noordelijke puntje, maar daarna meteen naar de leuke gekleurde huisjes aan het strand. Die wilde ik op de foto zetten, dat was een reden om met name hier te gaan staan! Prachtige blauwe lucht, en helemaal niemand op het strand, de ideale omstandigheden dus. Even flink wat lucht in de meegebrachte groene opblaasband geblazen, en aan de gang gegaan. Wat een feest!

Ik had nooit durven dromen dat dit de omstandigheden op dat moment zouden zijn.
Je blijkt de huisjes te kunnen kopen voor 1500 euro, maar dat is wel weer teveel liefde. Op deze manier heb ik ze allemaal meegenomen.


Na afloop hebben we nog wat gedronken bij een strandtentje, waar de lege strandstoelen uitnodigend op gasten stonden te wachten. Tja, dan nog ook maar even eentje opgesierd met de opblaasband, die nog vol lucht was op dat moment.

Gisteren was het weer wat twijfelachtig, maar het knapte al snel op, en een wolkje hier en daar in beeld, dat maakt een foto alleen maar spannender is mijn mening. We zijn met de camper het eiland rond gaan rijden, na wat enthousiaste tips van campinggasten. Alleereerst zijn we

naar de havenplaats La Cotinière gegaan, beroemd om de kleurige vissersboten, en die waren er! Erg leuk, kennelijk houden de vissers de traditie van de kleurtjes hoog. Na daar in de haven te hebben rondgekeken, hebben we koffie gedronken op een terrasje, waar we in gesprek raakten met vier Fransen die hier ook op vakantie waren. Wat is het leuk om die taal eindelijk zo te verstaan, en om zelfs terug te kunnen praten, zonder dat men drie keer moet vragen wat ik zeg, wat een feest. Dat alleen was een jaar les al dubbel en dwars waard!
Na de koffie naar Chateau d’Oléron, dat weer bekend is om de oesterhutjes, die in alle kleuren van de regenboog zijn geschilderd, en die meestal in gebruik zijn door artiesten die er sieraden etc. verkopen. Ook erg leuk om te fotograferen in ieder geval, allemaal onderwerpen waar je met een fototoestel goed terecht kan!


We hebben hier een tijdje rondgekeken, ook bij het oude kasteel, en daarna zijn we doorgereden naar een klein oesterdorpje, waar de oesters langs de kant van de weg worden verkocht, en waar de hutjes van de oestervissers nog in originele staat, en in gebruik zijn. Het was erg laag water, dus de hutjes stonden nu wel “droog”

Langs de oostkust zijn we toen naar boven gereden, en kwamen terecht in Boyardville, een dorp dat het beroemde fort in het water herbergt, Fort Boyard. Tja, en als je hier toch bent… dus we hebben ingescheept en hebben een tochtje om Fort Boyard gemaakt (helaas is het niet te bezichtigen) en daarna nog langs Ill de Ré gevaren. Mooi weer, mooie foto’s en leuk om te zien natuurlijk!

We zijn nu een dag verder, het is bewolkt, maar wie weet, we hebben ervaren dat het weer hier in 10 minuten van zwaar bewolkt naar volledige zon kan gaan. Morgen reizen we verder, maar wat een prachtig eiland is dit!

Advertenties

3 reacties

 1. Dave Crombeen

  Mooie foto’s goed weer en lekker veel kleur (snik boehoe) Veel plezier nog!

  • ivonnewierink2

   Ja, het was even een dagje knallen met de camera 😉

 2. Erica

  Leuk om je blogs te lezen!Veel plezier en mooi weer.Groetjes,Erica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: