Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Nieuwe camera Nikon D4

Ik heb een nieuwe camera gekocht, de Nikon D4, een 16.2 Megapixel camera, in het professionele segment. Het was een afweging, ga ik naar de Nikon D8oo, een megapixel-fabriek met 36 MP, of toch de professionele D4. De afweging die ik heb gemaakt is dat ik de D800 toch meer geschikt vind voor studiowerk. Mijn voorgaande camera, de Nikon D3s, “slechts” 12 Mp, maakte prachtige opnamen. Mooie verzadiging, mooi oplossend vermogen, en stevig en robuust.
Ik heb dus gekozen voor slechts 4 MP meer, en heb besloten in een later stadium, als ik weer heb gespaard ;), mijn Nikon D3x, die ik uitsluitend voor studiowerk gebruik, in te ruilen voor de D800.

Gisteren ben ik even op stap geweest met de D4, even uitproberen wat de camera in huis heeft. Het was mooi weer, en de heide op de Tafelberg in Huizen was bijna in volle bloei.
Het resultaat stemt mij tevreden, alles net weer even zachter en meer detail dan de D3s, precies dus wat ik wilde.
Ik ben er erg blij mee!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: