Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Fotoreisje naar Borkum

Het zat al een tijdje in de planning, een keer fotograferen op het Duitse waddeneiland Borkum. Ik had foto’s in een tijdschrift gezien, en omdat ik gek ben op strand en strepen (wat een mooie alliteratie) had ik al snel besloten dat ik daar ook heen wilde. Maar het is nog een stukje reizen, en het moest dus zorgvuldig worden gepland, zeker gezien de weersvooruitzichten. Afgelopen maandag was het zover, de camera schoongemaakt, de flashcards geleegd en de batterijen gevuld. We vertrokken ’s nachts al om 4 uur, want wilden de eerste boot vanuit Eemshaven om 7.30 uur halen. Dat is gelukt, en de zon deed ook wat ze al dagen op weeronline beloofde. Al snel baadde Eemshaven in een prachtig ochtendlicht, dat zie ik niet zo vaak ;)!

Het fotograferen begon dus al in de haven, waar schepen klaarlagen om te worden gelost, en windmolens draaiden om de industrie te voorzien van energie (toch een beetje hoop ik).
Ik kwam ogen te kort om alles te registreren wat er te zien viel, gelukkig had mijn camera daar minder moeite mee!

Niet alleen in de haven, ook onderweg kwam er van alles voorbij om vast te leggen. Mooie vrachtboten, passasiersschepen en kleine bootjes, het was allemaal aanwezig op die vroege ochtendzee.

Maar de verrassing was natuurlijk het eiland Borkum zelf. Even was er de angst, ze zullen zo in het bijna-naseizoen toch niet al de kleurige strandstoelen binnen hebben gehaald?
Maar al snel volgde de geruststelling, alles stond er nog, en er waren Op dat vroege moment) nog niet veel toeristen op het strand, zodat fotograferen van al het kleurigs eenvoudig viel te doen. Stockbureaus, althans de meesten, houden nou eenmaal niet van personen op foto’s, en om nou met 20 modelreleases rond te lopen ;). Dus ontzettend veel foto’s gemaakt, op het strand, van de vuurtoren aan de kust, maar ook de oude in het dorp!
Er was slecht een héél klein minpuntje, maar ja, je kan niet alles hebben,de leuke rode verkleedwagens stonden niet leuk opgesteld. Het was lastig ze in beeld te brengen zonder zendmasten, foute gebouwen etc. in beeld te krijgen, hoewel de een wel weer beter opgesteld stond dan de ander. Maar al met al ben ik niet ontevreden. Ik had bij diverse stockbureas vooronderzoek gedaan, de kleurige strandstoelen van Borkum waren erg in de minderheid. Dat zal na deze dag wel anders worden 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: