Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Bankbiljetten in Photoshop

Wat een verrassing, geldfoto’s, en dan met name die waar een heel biljet opstaat, worden niet geaccepteerd door Photoshop CS6. Deze foto van zakenman met verdiend geld wordt dan ook geweigerd te openen. Er verschijnt een mededeling op het scherm: “Deze toepassing biedt geen ondersteuning voor het bewerken van bankbiljetten. Frustratie en boosheid, wat heeft dit pakket mij ook alweer gekost?? Dan verwacht je dat er workarounds op het internet te vinden zijn, maar met name voor CS6 zag ik die dus nergens.

Maar het is gelukt via een gekke omweg. De RAW bewerken gaat zonder problemen, dus ik doe daarin wat ik altijd doen, en schrijf de foto vervolgens weg als TIFF (doe ik altijd). Deze open ik vervolgens in Illustrator.
Vervolgens schrijf ik de foto weg als *.AI bestand. Denk er bij de settings aan in het tussenscherm dat je aanvinkt dat het bestand PDF-compatibel moet zijn. En voila, dit bestand opent Photoshop zonder te kijken of je bezig bent met het maken van geld. Nu kan je verder bewerken zonder problemen. Beetje gek, maar het werkt in ieder geval! Om nou, nadat ik 2000 euro heb neergeteld, nog met paint ofzo aan de gang te gaan? Mwah… maar gek blijft het wel!

2 reacties

  1. BlaDeBla

    Ik kwam er laatst ook achter na het verwerken van de resultaten van een middag werken met biljetten. Een patroon van vijf rondjes (EURion constellation) is de trigger voor Photoshop om de afbeelding te weigeren. Ik heb nog geprobeerd wat rondjes bij te plaatsen of te verwijderen via een ander programma. Photoshop liet zich echter niet misleiden. Wellicht zijn er nog meer kenmerken die niet openbaar zijn.

    De oplossing die je noemt is een goede tip om te onthouden. Maar verwacht je niet dat de klant uiteindelijk tegen hetzelfde probleem aanloopt met de aangekocht .jpg? Als hij er zelf niet mee verder kan zal hij wellicht een refund aanvragen.

    • Ik denk dat een gebruiker van dit soort foto’s opmaaksoftware gebruikt, en alle opmaaksoftware van Adobe accepteert deze foto’s weer wel. En ja, het is mogelijk dat ze een probleem ondervinden bij openen met Photoshop. Nou ja, dan zie ik het wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: