Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Boomkikkertjes in Limburg

Vandaag ben ik naar Limburg geweest om boomkikkertjes te fotograferen. Dit uitstapje werd georganiseerd door fotografe Loulou Beavers. De afspraak was om 9.55 uur in Zuid-Limburg, dat betekende dus vroeg het bed uit. Maar de zon beloofde dat het een mooie dag zou worden, en dat maakt het toch een stuk eenvoudiger!
Het was een kleine groep van 8 deelnemers. We gingen naar een veldje
waar naast een waterpoel tevens een flink aantal braamstruiken stonden. Nooit geweten, maar deze boomkikkertjes, die in Nederland zeer zeldzaam voorkomen, worden geboren in de waterpoel, en kruipen dan onder de braamstruiken waar ze een groot deel van hun leven (overdag) doorbrengen. Het zijn nachtdieren, dus mogelijk dat ze ’s avonds nog naar de poel gaan, maar dat hebben wij dan niet gezien. Wat ze wel doen, dat is, met mooi zonnig weer, lekker in het zonnetje op een blad van een braamstruik opwarmen. Het is letterlijk “soezen” wat ze doen, vaak hun ogen dicht, en genieten van de warmte. Daarbij
vergeten ze nog wel eens waakzaam te zijn, je kunt dan ook rustig foto’s van de grappige diertjes maken, ze vertrouwen op hun schutkleur, wat gezien hun duidelijk lichtere en fellere kleur niet helemaal terecht is!
Het is zoeken naar originele standpunten, ze bewegen immers nauwelijks en zitten vaak enigszins in elkaar gedoken midden op het blad! Het is dus zaak om veel van onderaf te proberen, wat vaak wat originelere standpunten oplevert.
Naast de kikkertjes was er nog wel het een en ander vast te leggen, zoals spinnen en vlinders. Dus toen alle springertjes wel een keer waren vastgelegd, heb ik de camera daar ook een paar keer op gericht.
Ik heb mijn Nikon 4D camera gebruikt, met mijn Nikkor 105 MM F.2.8. Van Loulou heb ik een tussenring mogen lenen, ik had daar geen ervaring mee, maar het zorgde er wel voor dat ik de dieren beeldvullend in beeld kon brengen, wat ik nadat ik over was gegaan op full frame, niet meer had meegemaakt. Ik heb dus nog een kleine investering te doen ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: