Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Hohoho … daar was hij dan!

Ok. Een beetje laat in het jaar, dat wel, maar alles is relatief ;), vandaag kwam de kerstman in de studio.
Het was een keuze qua kleding, ging ik voor het heldere rood, dat je meestal op stockfoto’s ziet, of voor de donkerrode outfit, die een luxere uitstraling heeft? Het werd het donkerrode, een mooi kostuum, alleen ik weet niet hoe de Amerikanen over deze kleding denken, de resultaten zullen het uit moeten wijzen.
Van te voren een aantal afbeeldingen ter inspiratie afgedrukt, en een geschreven lijstje met te maken opnamen, gewoon afvinken dus.
Het is lastig om met een dergelijk onderwerp nog origineel te zijn, het kostuum is denk ik redelijk origineel, maar de opnamen dreigden behoorlijk standaard te worden, totdat er van alles gebeurde. De kerstman liet zijn pakjes vallen bijvoorbeeld, maar ook was de kerstman het op enig moment zat, zette zijn disco-zonnebril op en de koptelefoon, en was even afwezig. Een coole Santa dus!
Het was nog een hele toer om hem daarna weer in het hier en nu te krijgen! De kleding paste overigens prima, de bolle buik van Santa werd trots vooruit gestoken over de forse riem. Santa Cees (ja, dezelfde als de tuinman met de grote pompoen, zie bij personen) had er zin in, en heeft met veel geduld alle poses en ideeën uitgevoerd. En natuurlijk meegedacht over hoe en wat, ter plaatse zijn er immers altijd nog leuke invallen, ondanks de uitgebreide voorbereiding, en gelukkig maar, want dat zijn vaak de origineelste opnamen. Er zijn veel foto’s te bewerken, de een eenvoudiger dan de andere, maar ze hoeven niet allemaal dit jaar online! Cees, je hebt het weer fantastisch gedaan, volgend jaar nog maar een keer, maar dan als Sinterklaas ;)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: