Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Workshop straatfotografie

Afgelopen zaterdag heb ik een workshop straatfotografie gevolgd, georganiseerd door de firma CameraNu in Urk. Onderweg naar Almere, waar we de eerste afspraak hadden, zag ik rechts van mij de besneeuwde Flevopolder, maar helaas, nergens een gelegenheid om te stoppen. Tot ik over een brug kwam, toen werd het mij echt te gek, die molens in dat Wind turbines in winterwater, die sneeuw eromheen, en die boot, … nou ja, die was iets te snel onder de brug verdwenen toen ik de auto in de vluchtstrook zette en op de vangrail klom om een foto te nemen ;), maar toch was het nog steeds een mooi plaatje. Daarna door naar Almere -stad, waar we verzamelden in een restaurant waar we koffie en gebak kregen.
Ruud van der Lubben gaf de workshop, en deed dat als een zelf zeer ervaren straatfotograaf. Hij legde wat theorie uit, die o.a. inhield hoe mensen te benaderen, wat wel en wat niet te doen. Zo is een telelens not done, omdat je dan gaat “bespieden” . Ik liet die dus maar in mijn rugzak zitten šŸ˜‰
Toen naar de zaterdagmarkt in Almere, waar we helemaal niet opvielen met 11 fotografen bij elkaar. Maar niemand deed eigenlijk echt moeilijk, als je vriendelijk blijft, heel soms uitlegt waarmee je bezig bent, dan blijkt iedereen het eigenlijk wel grappig te vinden.
Getuige de onderstaande foto’s kwam ik toch echt wel dichtbij met de camera.
Allochtone man eet broodjeĀ  Fruit kopen op de marktRond het middaguur naar CameraNu in Urk, waar heerlijk broodjes klaarstonden, en we een goede nabespreking hielden, waar iedereen zijn, voorzover te beoordelen op je kleine schermpje, beste foto mocht tonen. Onderweg naar Urk zagen we (ik reed samen met medefotograaf Ida) een grote groep schapen in de sneeuw staan, wit op wit, dat was erg leuk om vast te leggen, dus die “scoorden” we nog even. Na afloop koffie met koek bij een medestockfotograaf die in Urk woont. Al met al een prima dag geweest, en deze workshop is een aanrader als je het leuk vindt om mensen te fotograferen!
Stripfiguur marktDSC_9185Flock of sheep in the snow

Advertenties

1 reactie

  1. Erica

    Weer erg leuk je foto’s te zien en je verhaal te lezen,Ivon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: