Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Vogeltjes met 500mm dichterbij halen

Afgelopen woensdag heb ik een enorme telelens gehuurd, de Nikkor AF-S 500mm f/4.0 G ED VR. Wat een bakbeest van een lens is dat, op foto’s lijkt het al heel wat, maar als je dat moet tillen… Donderdag heb ik de vogelhut(ten) gehuurd in de bostuin van Bart Stornebrink , die twee mooie plekjes heeft om ongehinderd gevleugelde vriendjes vast te leggen. Een aanrader, prima ontvangst met koffie, en allerlei adviezen. Dat laatste was welkom, want vogelen, dat heb ik dus echt nooit gedaan!    Common blackbirdIk begon de ochtend in de schuiltent. Halverwege toch de tent iets dichter naar de vogels toe bewogen, want met een full frame kon ik nog wel wat hebben! Dan is een niet-full frame wellicht beter, want met crop-factor. Aan de andere kant ook meer ruis, dus voorlopig nog maar even niet.
De Merel kwam al snel poseren, een rustige vogel die ook even de tijd nam voor de juiste foto. Dat kon je bepaald niet zeggen van de Matkop (ja, zo heet hij echt, ik heb hem opgezocht 😉 . Ik had hem in ieder geval in mijn tuin nog nooit gezien. Het was in de tuin van Bart een drukte van belang, en daardoor zou ik bijna de Bonte Specht missen, die ook een lekker hapje kwam halen! Vanaf dat moment kwam deze Specht doorlopend op bezoek, dus bleek ik alle tijd te hebben.
Willow titGreat Spotted WoodpeckerIn de middag ben ik verhuisd naar de vaste, ingegraven schuilhut bij een klein vijvertje. Daar kwamen de vogels drinken en badderen na hun buikjes rond te hebben gegeten. Spannend, want je zat zo dichtbij, dat wanneer de spiegel van de camera geluid maakte, dan waren ze weg. Je had dus maar één kans om het goed te doen. En omdat het erg koud was, kwamen er niet erg veel vogels een bad nemen, helaas. Maar, ik heb er toch naar volle tevredenheid een paar leuke foto’s kunnen maken! De Pimpelmees, de Koolmees en de Vink durfden het met mij aan.Blue titGreat titCommon ChaffinchAl met al een spannende ervaring, vogels fotograferen, ik heb nooit begrepen wat men daar nou aan vond, maar ik ben bang dat ik door het virus ben geinfecteerd, het is dan ook kei-leuk werken met zo’n superlens. Maar wat zijn die dingen duur in aanschaf, nog even over denken. Ik heb ook wat fysieke problemen, de lens is eigenlijk veel te zwaar voor mij, ondanks dat ik een ideaal karretje heb voor het vervoer. Maar ik heb nog even de tijd, want huur hem nog even, dus er zullen hier nog wel meer ervaringen met deze lens volgen, blijf kijken 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: