Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Eiland Texel in wintertijd

Deze week zijn we voor een midweek naar Texel geweest. Het doel was Texel in wintertijd vastleggen, maar al op de heenweg bleek dat de sneeuw, naarmate we meer naar het noorden kwamen, letterlijk als sneeuw voor de zon verdween. Winter at the coast
Een restantje bleek nog net voor de  vuurtoren te liggen, kennelijk een plekje dat nogal eens in de schaduw ligt, want de zon scheen behoorlijk! We hadden ons onderkomen op Texelcamping Loodsmansduin waar we een prima chalet tot onze beschikking hadden, en wat een prachtige uitvalsbasis was voor duin en strand. Loodsmansduin ligt in het dorpje Den Hoorn, bekend van het karakteristieke witte kerkje.
Church at the Dutch island TexelHet weer werkte dus, ondanks de gesmolten sneeuw, prima mee, ik had een wagentje meegenomen waar ik camera en 500mm-lens mee kon vervoeren (dat kan ik helaas nog geen 50 meter dragen) en in de ochtend ging ik lekker op stap, met wagentje en benenwagen.
Natuurlijk ging ik naar het strand, en heb ik geprobeerd daar wat vogels vast te leggen. Zogauw een vogel in de gaten heeft dat je hem of haar in het vizier hebt, dan is het dier gevlogen :(, een enkeling daargelaten.Lesser Black-backed Gull
Wat ook leuk was, was het vastleggen van strandvondsten, zoals hier bijvoorbeeld de eieren van een wulk, een bijzondere bal die op het strand lag.
Eggs of common whelk
Natuurlijk is er, los van mijn eenzame tochten, veel gewandeld, zoals op de slufter, een prachtig kweldergebied waar in het voorjaar en de zomer bijzonder vogels komen, en prachtige Orchids groeien. Nu was het een vrij kale, zompige vlakte, maar ook dat had zeker wel iets!
Walking near the coastVogels waren er genoeg, met name veel ganzen, zoals deze zwarte Rotganzen, die kennelijk Texel als overwinterplaats hebben gekozen. We hebben er duizenden gezien! Zittend op de dijk, zwemmend in het water en overvliegend in grote zwermen. Brent gooses flying above the wadden sea
Swarm Brent goosesDe foto van de zwerm ganzen heb ik genomen met de 70-200MM F2.8 VRII met 2.0 extender, de enige telelens die ik op dat moment bij me had. Wat had ik graag de 500MM bij mij gehad :(, maar ja, ik moest het ermee doen.

De volgende dag had ik hem wel bij mij, terwijl ik wat rondreed met camera en lens. Daar was een flinke groep Meerkoetjes, en heb ik even op de grond gelegen, met beanbag en 500mm F4.0 lens, plus 1.4-extender. Maar wat zijn die meerkoetjes snel! En ik lag eigenlijk iets te dichtbij, dus het was moeilijk om ze in beeld te houden. Maar bij een enkeling is het toch gelukt!
Eurasian CootEn wat is Texel zonder Ecomare? Of het een stockfoto is, twee zeehonden in een bassin, dat vraag ik mij af, maar aan deze danseressen zal het niet liggen!two sealIvonne-met-500mm-klein
Helaas, de schitterende gehuurde 500MM F.4 lens is weer ingeleverd, het was leuk om ermee te werken. Nu ga ik erover nadenken of ik deze zelf aan ga schaffen, en of ik dat er ooit uit zal halen, want dat zou dan toch de bedoeling zijn! Hier even een portret van mij met loodzware lens en mijn zelf-gemaakte rijstzak, die ik veel heb gebruikt op Texel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: