Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Yaymicro komt op gang

Het is met nieuwe bureaus altijd afwachten of er verkopen op gang gaan komen, of dat je al het uploadwerk voor niks zit te doen. Slim is het om even ervaringen van anderen af te wachten, vaak weet je snel genoeg of er muziek zit in een stockbureau. Een bureau dat er een paar jaar over heeft gedaan om enige betekenis te krijgen is Yaymicro. Het bureau is gevestigd in Noorwegen, de eigenaar/directeur is Jan Ole Kjellesvig, een goed benaderbaar persoon die bij vragen aan de helpdesk altijd snel reageert. Uploaden is eenvoudig, de modelreleases upload je eenmalig, en het is eenvoudig om aan een nieuwe foto een modelrelease te koppelen (of andersom natuurlijk).
Maar de verkopen bleven achter, met 10 – 20 euro (euro’s, dat dan weer wel) was een maand goed betaald. Er komen echter steeds meer 3e-partijen bij, andere bureaus die via via ook foto’s van Yaymicro verkopen. En ik constateer dat daar ook de groei in zit. Kortom, de statistieken lopen nu eindelijk wat op. Deze maand, die nog niet voorbij is, al 60 euro!

yaymicro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: