Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Gebruik de mogelijkheden!

Afgelopen weken heb ik een aantal keer een fotoshoot gehad voor een basisschool met als project “De bouwplaats”. De kinderen zijn op de foto gegaan, en dit naar alle tevredenheid.   Trowel and bricksMaar dit soort projecten zorgt ervoor dat je op verrassende plekken komt, waar je normaal gesproken niet snel binnen zal komen, en dat betekent voor een stockfotograaf goed om je heen kijken. Geen compromitterende foto’s, geen personen, maar wel bruikbare foto’s voor diverse doeleinden.
De kinderen kwamen op een school waar beroepsonderwijs voor de bouw werd gegeven. Timmeren, metselen, daken bedekken. Een walhalla voor een stockfotograaf, en ik had een half uurtje tussendoor voordat de 2e groep blog01arriveerde. Alles stond klaar voor de kinderen, dus ook voor mij.

Hier en daar een troffel verleggen was genoeg om wat leuke plaatjes te maken. De ruimte was vrij licht, dus met wat opschroeven van de ISO had ik voldoende licht, flitsen was niet nodig.

Nou loop je niet dagelijks in een dergelijke omgeving rond, maar er kunnen heel andere omstandigheden zijn waar je in terecht komt. Er zijn maar weinig plekken waar je GEEN stockfoto’s kunt maken. De moraal is dus, zorg dat je altijd je camera bij je hebt, en speur naar stockfoto’s, want geloof mij, ze zijn er nagenoeg altijd!

safety shoesheadphones for hearing safety

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: