Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Amsterdamse waterleiding duinen

Om nog even zoveel mogelijk ervaring op te doen met de 500mm-lens ben ik gisteren, het was immers technisch mooi Couple swans in lakeweer om buiten te werken, naar de Amsterdamse waterleiding duinen gegaan. Ik denk dat ik de enige fotograaf in Nederland was die nog nooit “DE VOS” daar had gefotografeerd. Sterker nog, ik was er geloof ik zelfs nog nooit geweest! Het weer werkte prima mee, en dus kon er niet zoveel mis gaan, als de vos zich maar zou laten zien!

Eenmaal door het hek gekomen zag ik al vrij snel, tussen de bomen, een aantal reeën. Dus, in tijgersluipgang, met de 500mm in de aanslag, erop af. Dat ging niet slecht, ze waren redelijk op hun gemak, tenzij je echt te dichtbij kwam. Maar dat was dan weer niet nodig met 500mm zoombereik! De eerste natuurplaatjes waren dus binnen!Roe deerNa een stukje wandelen kwam ik in het gebied waar de vossen zich op zouden moeten houden. Daar heb ik toch wel een 2 – 3 uur rondgehangen, (nou ja, gelegen, thee gedronken, broodje mee, zonnetje erbij, wachten kan erger zijn ;)), maar ten kwam er leven in de brouwerij, daar was de eerste vos!! Waanzinnig, om een dergelijk dier zo dichtbij in de natuur tegen te komen. Dat was echt een bijzondere ervaring, en het wachten meer dan waard. De 500mm-lens had ik daarbij niet nodig, het dier kwam daarvoor te dichtbij!
Red fox Red foxOp de terugweg zag ik nog een konijn dat geen haast maakte, en omdat ik dat ook niet had, heb ik daar nog even alle tijd voor genomen. Dicht bij de grond ontdekte ik ook de bloeiende duinviooltjes, die er kleurig bijstonden. Met een tevreden gevoel ging ik huiswaarts, een natuurgebied waar ik zeker nog eens terug zal komen.Purple dune pansy Dutch landscape at Waterleiding dunes

Flying goosesEuropean wild rabbit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: