Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Natuurfotografie op Texel in het voorjaar

Afgelopen week ben ik naar Texel geweest. Wat is het toch een prachtig eiland, en wat is de natuur er spannend en veelzijdig. western marsh orchid in field with butter cupsIn juni is het de periode van de Breedbladige Orchid, en die stond dan ook prachtig te kleuren tussen de gele boterbloemen. De vogels waren allemaal in de broedperiode, dus de vogelmeertjes waren goed bevolkt. In het vogelreservaat Utopia, in het noord-oosten van Texel trof ik de Kluut, die langs de waterkant heen en weer liep, meestal met de snavel diep in het water gestoken. Pied avocet walking in waterIn de horspolders, een natuurreservaat in het zuid-westen van Texel graasden de Schotse Hooglanders, een majestueus gezicht, die prachtige, massieve roodbruine dieren in het lage duingebied. Highland cattle drinking waterEurasian spoonbill in nature lakeEen van de belangrijke doelen was het treffen van de Lepelaar, die elk jaar uit Afrika over komt vliegen om hier te broeden. Helaas was de broedkolonie vanaf het uitkijkpunt in de Horspolders niet zichtbaar, maar gelukkig trof ik er toch een in de omgeving van Utopia. Mijn eerste ontmoeting met deze toch exotisch aandoende vogels in het wild. Flying black headed sea gullsNatuurlijk zijn er veel zeemeeuwen in alle varianten, en heb ik er daar ook een aantal van vastgelegd. En zoals het een goede toerist betaamt, natuurlijk zijn we met een boot naar de zeehonden gegaan op het wad. Natuurbeheer heeft echter als regel dat boten niet dichter dan 500 meter de zandbanken mogen benaderen om de dieren niet te verstoren. Jammer, maar er is met een 500 millimeter lens gelukkig nog wel iets te zien. Al met al een heel geslaagd uitstapje naar Texel. Resting hare in dunes Nu nog allemaal bewerken en hier en daar uploaden, maar deze zijn vast klaar!

Seal in wadden seaDSC_1824

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: