Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Oostvaardersplassen

Afgelopen week was een fotograaf bezig bij de vijver tegenover ons huis, met fotograferen van de Canadese ganzen. Great Crested Grebe      
We raakten in gesprek, en de fotograaf, Bart Uijterlinde vertelde dat hij regelmatig ronddwaalt in de omgeving van de Oostvaardersplassen, en gebied waar ik graag eens een gids zou hebben. Afgelopen dinsdag was daar een uitgelezen dag voor. We kwamen bij een aantal schuilhutten, waarvanuit we een mooi zicht hadden.
Natuurlijk is er geen garantie dat je daadwerkelijk iets moois te zien krijgt, maar we hielden beiden onze adem in, toen er, kort Great Egretnadat er een blauwe reiger voor ons in het water neerdaalde, zelfs een prachtige grote zilverreiger landde, die alle tijd nam om te speuren naar voorbijzwemmende visjes!

Natuurlijk wordt het dan een sport om de foto te maken met visje, en ook dat is gelukt, op een plekje waar we langsliepen toen we het gebied ingingen. Onderweg kwamen we opnieuw een zilverreiger tegen, hoogstwaarschijnlijk dezelfde, maar nu op een plek waar kennelijk meer voedsel zat!
Great EgretVlak voor een schuilhut was een kale tak, een leuke landingsplaats voor een IJsvogel, maar die liet zich helaas niet zien. Wie zich wel liet zien was de witte kwikstaart, met een snavel vol met nestmateriaal. Ook deze witte kwikstaart nam er alle tijd voor om zich door de fotografen vast te laten leggen. White Wagtail Wie er ook alle tijd voor nam, dat was mevrouw hert, die op haar dooie gemak zich vol stond te eten met mals voorjaarsgroen. Helaas was het het enige hert dat we tegenkwamen, maar we hebben afgesproken nog eens terug te gaan, naar een iets ander gebied. Wie weet zitten er daar dan meer herten. Female deer in nature Wel was duidelijk zichtbaar aan de dode bomen dat de herten het van de winter slecht hebben gehad. De schors was van de bomen gevreten, waardoor het landschap in een kaal maanlandschap was veranderd, vol met dode bomen. Dat moet komende winter helemaal erbarmelijk worden, want aan deze bomen hebben ze dan ook niks meer! Natuurbeheer, tja, er zijn vele meningen over. Clearcutted natureNiet alleen op het land, ook in het water was leven genoeg, getuige de vele karpers die krioelden in het water. Lastig te fotograferen, maar het is gelukt om er tenminste eentje met een scherp oog vast te leggen. Common carp
Leopard Marsh OrchidOok de macrolens kwam nog even uit de kast want er stonden prachtige wilde gevlekte orchideeën. De bekroning op de dag kwam toen ik thuiskwam, en zag dat de meerkoet , die al de nodige tijd op het nest zat, en die ik al een tijdje goed in de gaten hield. Er waren drie niewue piepkleine wereldburgertjes geboren. En moeder hield ze goed onder zich, maar eentje piepte toch even onder mams vandaan. een prima fotodag, en zeker voor herhaling vatbaar!
Eurasian coot with young coot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: