Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Oostvaardersplassen en Natuurpark Lelystad

Lepelaars_DSC3079   Gisteren, samen met Bart Uijterlinde Naar de Oostvaardersplassen en naar Natuurpark Lelystad geweest. Het werd hoog tijd dat mijn 500mm lens weer eens uit de koffer werd gehaald! Toch was de lengte van deze lens helaas niet genoeg om een flinke groep Lepelaars dichterbij te halen. De vogels bleven op veilige afstand van gretige fotografen.
Barnacle GoosesDichterbij stond een fraai groepje brandganzen te genieten van het nazomerse zonnetje. En toen was het kiezen, wat gaan we vandaag nog meer doen? We besloten naar het natuurpark Lelystad te gaan, wat net weer even leuker is dan een dierentuin, omdat de dieren er alle gelegenheid toe hebben om zich voor de bezoekers te verbergen. En helaas, dat deden de meesten dan ook. In het grote terrein van de edelherten liet zich na lang wachten zeer kort een vrouwtje zien. Meer geluk hadden we bij de Pater Davidsherten, die zo bezig waren met het baden en burlen, dat ze geen oog hadden voor de twee  fotografen bij het hek. En dat leverde mooie platen op! Een van de twee was langdurig bezig zichzelf, via zijn gewei, met modderkluiten te bekogelen. Dan blijken handen toch wel handig te zijn ;). Eenmaal uit het water gingenFemale deer zij nog even stevig door, de geweien kletterden tegen elkaar aan. Male elaphure belling together Male elaphure in water
Ogenschijnlijk waren er geen vrouwtjes in de buurt, en leek dit een vrij zinloos gevecht om de sterkste. Echter, verderop zagen wij een grote groep vrouwtjes in het water liggen, nieuwsgierig naar wie er bij de heren als sterkste uit de bus zou komen!Female elaphure in water
Direct bij binnenkomst zijn doorgaans de ooievaars te vinden, daar zijn nesten op palen. Echter, ze leken vandaag massaal niet thuis te zijn. Jammer, ik had mij verheugd op die prachtige vogels.
Wie wel thuis waren, dat waren de wilde zwijnen. Het leukste moment was toen wij op enig moment een groepje speelse jongen zagen, die als jonge hondjes over elkaar heen doken, om na tien minuten intens vermoeid en tevreden neer te vallen om te gaan slapen.Young wild pigs Young wild pigs
In de vijvers buiten het natuurpark zwommen kleine wilde zwanen, herkenbaar aan de taps toelopende snavels en de gele plek erbovenop. Ik geloof niet dat ik deze ooit had gezien. Bij de uitgang was inmiddels ook nog een ooievaar op zijn nest teruggekeerd, wat wil je nog meer. Mooi weer, en een heel leuke dag gehad, met mooie foto’s.
white stork on nest

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: