Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Nieuwe studio voor stockfotografie

Afgelopen week was het even erg spannend. Ik kreeg een aangetekend schrijven waaruit bleek dat de eigenaar van het gebouw waarin (o.a.) ik mijn studioruimte heb, gaat stoppen met verhuren. Ik stond per 1-1-2014 op straat!
Nou heb ik daar niet echt een studioruimte, maar een kantoorruimte die ik gebruik als studio. Maar, ik was daar altijd heel erg blij mee! Even in zak en as natuurlijk, want waar moet ik zo snel naartoe met al mijn spullen (er staat daar nogal wat aan materialen, kasten vol met mandjes, borden, feestspullen etc. etc.)? Ik kan het opslaan, maar ja, dat is wel het einde van het werk natuurlijk!
voorgevel studioMaar redding bleek nabij. Mijn man sprak een oud-collega aan, en informeerde naar beschikbare ruimte in de directe omgeving (Soest). En, soms moet je dus gewoon geluk hebben in het leven, laat diezelfde collega nou een hele verdieping in de verhuur hebben!
We zijn de volgende dag samen gaan kijken, en jawel, helemaal te gek, en helemaal professioneel als studio in te richten! Aan de voorzijde, de raampartij boven dus, komt een “kantoorruimte” waar ik mijn tafel en stoelen neer ga zetten. Aan de achterzijde komt de studioruimte, een ruimte zonder daglicht, hoe mooi kan je het hebben? Het licht is dus volledig naar mijn hand te zetten, en dat hoort zo te zijn in een studio!
Daar komt ook een kleine pantry, zodat ik de koffie etc. boven kan maken. Het toilet is beneden. Nu ga ik ook stoppen met de papierrollen op statief, er komen twee spoelen aan het plafond waarmee ik middels een afstandsbediening de zwarte of de witte achtergrond kan laten zakken. Het statief zal ik dan alleen nog gebruiken wanneer ik een smalle rol van 1.36 gebruik (op die breedte heb ik nl. diverse vrolijke zomerkleuren).
Maar na de shoot druk ik dus even op de afstandsbediening en rolt de papierrol meteen op. Geen stof meer op de vloer, en netjes opgeruimd.
O, en wachten tot 1 januari? Nee, dat wordt 1 november as., ik wil natuurlijk morgen wel, maar nu is de aannemer bezig met het wandje, de pantry, de vloerbedekking (ja, harde ondergrond, geen indrukken meer in het papier) de muren etc. etc.

Ik heb mij wel voorgenomen vanaf nu meer studiowerk te gaan doen, dus als je nog een leuk model weet, een of meer leuke kinderen hebt of weet, een fotogenieke hond, poes of konijn, kom maar op, na 1 november 2013 dus đŸ˜‰

Onderstaand een beetje onduidelijke foto van de achterruimte waar de studio gaat komen, ik maak na 1 november wel betere voor jullie!
studioruimte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: