Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Alle jaargetijden

Vandaag zou een donker model komen, Temora. De communicatie verliep echter uiterst moeizaam, maar afgelopen week verzekerde zij mij dat ze beslist wilde/zou komen. Donderdag viel het doek, een vaag mailtje dat het zaterdag toch niet uitkwam. Tja, daar zat ik dan met mijn uitgebreide voorbereiding, alles wat ik had uitgewerkt, aangeschaft, en waar ik mij op had verheugd.
Tien minuten nagedacht, en vervolgens op drie plekken een spoedoproep geplaatst voor een model. Facebook bleek het meest krachtig, al binnen 5 minuten had ik de keuze uit 5 modellen. Een van de eersten die reageerde was Tamara, een meisje met een leuke, vlotte uitstraling, rood haar, en zeker geschikt om een gave serie mee te schieten. Dancing with flowers.
Het contact was snel gelegd, de afspraak gemaakt. Het is natuurlijk altijd afwachten, je beoordeelt iemand op het uiterlijk, maar of die persoon ook een beetje kan acteren om typetjes neer te zetten, geen idee. En ik had nogal wat typetjes bedacht, zo ongeveer door alle jaargetijden heen, ’s zomers met bloemen, ’s winters in de sneeuw, kerst, het voetbalseizoen, noem maar op!
Woman with bottle wine. Nou, dat bleek bij Tamara prima in orde te zijn, er werden zelfs op enig moment nog wat tranen tevoorschijn geperst ;). Het was een prima dag om allerlei zaken uit te proberen waar ik, althans met een model, nog geen ervaring mee had.
Zo had ik wat achtergronden besteld bij fotoachtergronden.nl, iets waar ik geen ervaring mee had, maar wat in de praktijk prima uitpakte. Het is weer eens iets anders dan al die witte achtergronden, en ik mag graag iets nieuws uitproberen. Het is een beetje gedoe om de zaak om te bouwen, de achtergrond had ik aan een statief bevestigd, een beetje terug naar af, want ik ben juist zo blij met mijn automatische achtergrond af- en oproller šŸ˜‰
Maar het was gaaf om dit te doen, ik ga zeker eens kijken wat er nog meer aan achtergronden te verkrijgen is, dan komen de ideeƫn vanzelf! Winter woman
En ja, dan toch ook nog wat kerstfoto’s, altijd leuk, en wereldwijd een interessant thema voor stockfotografie. Ik zal ze niet allemaal dit jaar uploaden (denk ik nu, maar ik ben nogal eens veranderlijk ;))
Waarvoor ik wel op tijd ben, dat is voor de WK 2014. Een subtiele toepassing van “oranje” , Tamara wilde beslist geen vormeloos en lelijk oranje t-shirt aan, maar eigenlijk, achteraf, denk ik dat dat ook de kracht is van de gemaakte foto’s, ze vallen straks in ieder geval op tussen het oranje voetbalgeweld! female Dutch soccer supporter
Kortom, even samengevat, het model dat niet op kwam dagen, is vandaag niet gemist. Sterker nog, de vraag is altijd of dat net zulke sterke en leuke foto’s waren geworden als opnamen die vandaag zijn geschoten. Tamara is een rasartieste, met een leuke, aantrekkelijke uitstraling. En dat kan je helaas niet van elk model zeggen! Woman with Santa Claus hat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: