Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Zelfgemaakte linzensoep

Vegetarian red lentil soup while ChristmasVandaag heb ik Linzensoep klaargemaakt, en de afgelopen week heb ik bij de plaatselijke kringloopwinkel een mandje vol onverkoopbare waren aangeschaft, wat manlief deed verzuchten, “nou, wat je daarmee nou gaat doen … ” . Dus vanmiddag naar de studio geweest, waar ik eerst met bestaand licht heb geprobeerd een stilleven te fotograferen. Dat lukte niet helemaal, uiteindelijk heb ik er aan de linkerkant een daglichtlamp bijgezet. Dat hielp!
Vegetarian red lentil soupIk heb geprobeerd zoveel mogelijk van de aangeschafte rommel in beeld te brengen ;), want dat moet ik allemaal niet te lang in de studio houden bij gebrek aan (steeds meer) opslagruimte.
Na de oefening met het bestaande licht heb ik in de achterruimte waar de studioflitsers staan de boel nog eens opnieuw opgesteld. Hier is de linzensoep in een totaal andere setting opnieuw voor het voetlicht getreden, nu met heldere gele achtergrond. Het licht is daar natuurlijk een stuk eenvoudiger te regelen.Ik heb geen idee of deze foto’s iets gaan doen in stockfotografieland, maar in ieder geval ga ik hier vaker iets mee doen, want het is echt ontzettend leuk om te doen. Ik moet dan alleen nog even kook-inspiratie hebben, want het is natuurlijk het leukste als het eten ook zelf bereid is!
Vegetarian red lentil soupVegetarian red lentil soup

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: