Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Leuk project afgerond

De afgelopen weken ben ik met een grappig project bezig geweest. De dierenarts had beelden nodigSiamese cat voor de nieuw te maken website. En ja, dat ging natuurlijk over dieren. De boodschap was, veel verschillende honden, katten en konijnen, en allen met een hoge aaibaarheidsfactor. Dus vooral ook jonge (onzindelijke ;)) dieren.
De foto’s die daarvoor geschikt zijn, zal ik gebruiken als stockfoto’s. En ja, ik weet het, huisdieren verkopen niet best. Ik hoop dan ook dat de kleurtjes het goed doen, want dat was een andere spelregel, de dieren fotograferen tegen pastelkleurige achtergronden.
Het reclamebureau dat de nieuwe website bouwt, heeft een aantal kleuren uitgezocht, en een aantal specifieke beelden, zoals een hond die niet kan wachten, de dierenarts die ook visites thuis aflegt etc. en dat allemaal in de studio, met zo minimaal aanwezige spullen. Lastig!
Maar het is voltooid, de dierenarts had ook behoefte aan foto’s voor nieuwsbrieven en wat je nog meer aan uitingen (sociale media) kunt bedenken. Dus ook veel portretten van dieren.
Portrait of Cross-breed SpanielEen lange stoet van verschillende dieren kwam in de studio voorbij.
De kandidaten stonden op een lijst van de dierenarts, kwamen via via, en verder had ik een oproep op facebook geplaatst.
Potten vol hondenkoekjes zijn verslonden en het achtergrondpapier moest regelmatig worden afgeknipt omdat een puppy de vloer voor gras aanzag, en een plasje (of erger) deed 😉
Als bijna laatste kwamen er nog drie krielkippen, erg leuk, zeker toen we bedachten dat die best eens op stok konden gaan!
Dat deden ze dan ook trouw, en leverde gave foto’s op.

Het was een enorme klus, waar ik bijna een maand druk mee ben geweest. Maar grappig om te doen, en de studio is meteen goed ingewijd.
Voorlopig dan maar even geen dieren, veel andere dingen (met name op het gebied van productfotografie) zijn blijven liggen, dus voorlopig heb ik nog werk genoeg.
chicken on stick

opdruk dvd-700

3 reacties

  1. Diana

    Het was misschien even wat werk maar wat is het leuk geworden. Helemaal als je de collage bekijkt!

  2. Mooi gedaan!

  3. Prachtig!! En wat een mooie kippen joh!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: