Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Pluchen knuffels

Vandaag ben ik aan het werk geweest met een drietal knuffels, veelkleurige originele fantasieknuffels.  Giraffe reflectieDSC_7538 (Kopie)De maakster van deze creatieve knuffeldieren is Marleen, van de website QUILTJES.NL. Het is leuk om met iets origineels bezig te zijn, omdat het iets niet-bestaands is. Als stockmateriaal is dat altijd leuk, je weet immers nooit of het verkoopt. Knuffeldieren waren jaren geleden nog toegestaan. Maar ja, er
Vis helemaal vrijstaandDSC_7559 (Kopie)hoeft in stockland maar één fabrikant te klagen dat er een beer van hun merk ergens in een stockfoto voorkomt, en huppekee, alle beren worden verwijderd. Veel van de stockbureaus zijn als de dood voor Amerikaanse toestanden, met hun enorme claimcultuur waar het gaat om copyrights van spullen, en/of herkenbare personen zonder modelrelease. Dus originele knuffels, compleet met een handtekening op de propertyrelease, zijn altijd welkom.

Giraffe kinderbedtijdDSC_7604 (Kopie). Marleen wilde graag foto’s van haar creatieve uitingen tegen een witte achtergrond, en dat was nog best een gedoe, de giraffe met name heeft een lange nek en slappe poten, die niet spontaan ging staan.

Uiteindelijk heb ik met ijzerdraad het arme dier aan een frame Giraffe kinderkamerDSC_7597 (Kopie)opgehangen, en het ijzerdraad later met Photoshop weggehaald.

Daarna ben ik met een paar net binnengekomen achtergrondjes aan de gang gegaan, wat meteen een heel ander effect geeft.
Erg leuk om te doen, maar geen idee of een klant hier ook op zit te wachten!Drie dierenDSC_7669 (Kopie)MannetjeDSC_7545 (Kopie)

2 reacties

  1. W at een leuk verslag de foto’s zien er heel vrolijk uit dat moet verkopen joh.

    • Ik heb ze gisteravond voorzien van de nodige keywords, en ga ze vanavond online zetten. Ik houd je op de hoogte 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: