Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Zelf mijn stockfoto’s verkopen

Ik ben een tijdje stil geweest, en dat heeft een goede reden. De afgelopen weken ben ik (in navolging van leden van het forum http://www.stockfotografie.pro )bezig geweest met het opzetten van een eigen stocksite. Dat wil zeggen dat de mogelijkheid aanwezig is om rechtstreeks foto’s te verkopen, en dat is dus een nieuwe mijlpaal!
Het is een test voor mij, en die test geef ik 4 jaar de tijd. Dit is de contractperiode die ik met de host heb afgesloten. Bij deze host, Justhost  is het mogelijk voor 4 jaar ineens dataopslag te betalen. Onbeperkt, en niet te duur, voor ca. 160 dollar ben ik 4 jaar onder de pannen. Na die periode zal ik meer moeten gaan betalen, afhankelijk van de benodigde schijfruimte. Maar dat zou met (nu) bijna 25.000 foto’s wel eens veel ruimte kunnen zijn.
Vandaar de test, gaat het in die 4 jaar niet lopen, dan trek ik dus de stekker eruit. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat dit wel gaat lopen, vandaar mijn inzet. Er gaat dus nu vooral veel tijd in zitten om de foto’s online te krijgen. Daarnaast wil ik ook de huidige stockactiviteiten niet stilleggen, een actie die Shutterstock direct afstraft door dalende verkopen. Druk dus, maar wel met leuke dingen!
websiteAllereerst was daar het probleem van het kiezen van een domeinnaam. Het is natuurlijk leuk om daar iets met wierink oid in voor te laten komen, maar de kans dat wereldwijd op die naam gezocht gaat worden is vrij nihil ;). Dus toch maar een neutrale naam, het werd http://www.worldstockimages.com , die nog vrij was. Als software maak ik gebruik van Symbiostock, een vrij te downloaden pakket, dat al behoorlijk compleet is, en nog steeds wordt uitgebreid. Een betaalmodule met Paypal is al geïntegreerd.
Het grootste voordeel is uiteraard de rechtstreekse verkoop van stockfoto’s aan de klant. Geen tussenkomst van welk bureau dan ook, er wordt een lage, maar eerlijke prijs betaald voor de foto’s. De opbrengst is dan uiteraard meteen voor de fotograaf.
De fotografen die hun foto’s via Symbiostock-programmatuur verkopen zitten (dat kun je overigens uitzetten) aan elkaar gelinkt. Komt er bij mij iemand die zoekt op Afrika, en heb ik dit niet, dan zoekt hij eenvoudig verder binnen het netwerk van Symbiostock-fotografen. Dat is ook meteen de kracht, een klant kan zo tussen een snel groeiend aantal stockfoto’s zoeken. Veel materiaal dat door de fotografen wordt aangeboden is ook exclusief voor Symbiostock, en verder nergens te koop.

Nou, daar ben ik dus even druk mee. Ik houd jullie op de hoogte of dit experiment slaagt, maar de uiteindelijke uitslag gaat dus wel 4 jaar duren ;), enneh, ik ben er dus nog wel even druk mee, ik heb nu (februari 2014) iets meer dan 2000 foto’s online staan. Maar trots natuurlijk, als directeur van mijn eigen stockbureau!

4 reacties

  1. Zo weer een reuze stap om heeel professioneel te worden alle sukses marleen

  2. Ingrid

    Ik wens je heel erg veel succes Ivonne!

  3. Leeft dit nog? Ofwel werkt het een beetje of is het meer werk dan het oplevert?

    • Het heeft mij tot nu toe alleen maar veel geld en tijd gekost. Niet aan beginnen dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: