Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

De lente beleven

Van tijd tot tijd heb ik dat, een onbedwingbare zin in de lente. En waar kan je die nou beter vinden dan in de natuur? Deze week is het mooi weer, en voor gisterochtend werd daar een mooi ochtendzonnetje bij beloofd. Flying gooses
Gewapend met mijn 500mm lens en mijn cropcamera ( Nikon D 7100) , en een thermoskan thee ben ik al vroeg de polder ingegaan. Er is daar een klein vogelreservaat, en mijn verwachting was dat het wel eens druk zou kunnen zijn, zo in de lente. Dat klopte. Wat kunnen vogels bij elkaar een enorme herrie produceren! Maar zittend in de auto, met opengedraaid raam, en het objectief steunend op mijn rijstzak, had ik een perfect zicht op de waterplas.
Prachtige, statige knobbelzwanen gleden geruisloos voorbij. Een witte kwikstaart zocht naar lekkers in het ondiepe gedeelte. Een aantal wilde eenden glansden blauwgroen in de zon.
White mute swan
Van tijd tot tijd kwam er een vlucht ganzen over, soms afgewisseld door zwermen meeuwen die al dan niet een duik in het heldere water namen. Wat kan het ’s ochtend vroeg ontspannend én spannend zijn, want je kan nooit helemaal voorspellen wat er voor je lens komt. Maar alleen al het kijken naar al deze bewegingen en dieren, niet gehinderd door andere mensen en/of menselijke geluiden, dat is een geweldige ervaring.
Achterin het veld zag ik een aantal tureluurs, die helaas ver weg bleven. Het geluid droeg ver, de tureluur deed zijn naam eer aan.
Common Redshanks in natureMijn hoop was gevestigd op een redelijke dichtbij-opname van een Kievit. Die waren namelijk rijkelijk aanwezig in het veld rondom het water. Meestal blijven ze wel bij de weg vandaan, maar toen ik langer stilstond, zag ik er eentje die rustig foeragerend langs de waterkant naar mij toe kwam. nog 10 centimeter,  nog een halve meter, eindelijk was hij dichtbij genoeg, en was het wachten tot de zon goed op zijn zijkant scheen. Hebben!! Wat kan je blij worden van zoiets eenvoudigs.
Northern LapwingOp de terugweg ontdekte ik nog een vogelkijkhut in Baarn. Nooit geweten dat die daar was, terwijl ik toch regelmatig dat weggetje heb gereden. Er stond een eenzame aalscholver in het water te turen. Al met al heb ik een heerlijke ochtend gehad. Great Cormorant on pole Helaas geen bijzondere dieren voor de lens getroffen, maar voor mij is dat minder belangrijk. Het meebeleven van de lente, zo vroeg in de ochtend, het genieten van alle vogelbewegingen, het duikelen van de mannetjes-kieviten, de al nestmateriaal zoekende meerkoetjes, de verliefde eenden, de statige zwanen, de spanning van het maken van die ene goede foto, … ik denk dat ik van de week nog wel een keertje op weg ben!
Eurasian coot

1 reactie

  1. marleen kosterman

    Wat een rust stralen deze lente vogels uit.
    In mijn tuin was ook dat blije lente gevoel
    Wat dacht je van deze dappere narcis?

    Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: