Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Polder Arkemheen

Dutch polder Arkemheen

Vandaag ben ik eindelijk eens in polder Arkemheen geweest. Het stond al langer op de planning, maar ik wist niet goed hoe het gebied in elkaar zat. De bedoeling was een beetje rondkijken, maar ja, dan neem ik natuurlijk wel mijn camera mee, want je kan immers nooit weten. Mijn hoop was gevestigd op de Grutto, een vogel die hier veel zou voorkomen.
Dus, 500mm lens opgeschroefd, rijstzak voor op het autoraam mee en gaan. Op facebook blijkt een groep te zijn over de polder Arkemheen, en daar staat een aantal kaartjes van het gebied. Deze heb ik gedownload en meegenomen.
Blue heron in Ditch

Als eerste ontdekte ik een blauwe Reiger, die behoedzaam door een plasje waadde, op zoek naar lekkers. Hij was behoorlijk dichtbij, en ik kon hem dan ook mooi in het vizier krijgen. Toen ik even later de auto startte, was de vogel direct gevlogen. Zo belangrijk is het dus om zo lang mogelijk stil te staan op één plek, en af te wachten wat daar gebeurt.

Even daarna ontdekte ik dan de Grutto, op een paaltje. Maar ja, het paaltje stond wel erg ver weg! Black tailed GodwitNiet veel later kwam dan toch de kans, Ook de Grutto was bezig met foerageren, en te druk op zoek naar voedsel om op mij te letten. Dat leverde een leuke serie op.

Ik was begonnen op de Zeedijk, en inmiddels was ik doorgereden naar de Nekkerweg, waar weilanden aan weerskanten van de weg liggen, compleet met veel slootjes, plasjes en vogels.

Daar waren ook zwanen, niet spectaculair, maar ik kan het nooit laten, ze zijn te mooi, om ze vast te leggen.
Mute swan swimming in ditchEen flauw avondzonnetje bescheen de statige vogels, terwijl zij in een sloot voorbij zwommen.
De Nekkerweg is behoorlijk lang, en dus is er enorm veel te zien. Ik reed steeds een klein stukje verder, en ineens ontdekte ik een grutto, bijna binnen handbereik ;). Gaaf! Dit leverde een aantal close-ups op van de door mij gewenste vogels, en ik was dan ook uitermate tevreden met het resultaat. Ok. Geen wereldplaten, maar toch zeker een behoorlijke foto!
Black tailed GodwitNorthern LapwingVogels die veelvuldig aanwezig waren, en dat ook met veel geroep lieten horen, dat waren de kieviten. De vrouwtjes luid schreeuwend op de grond, de mannetjes duikelend en zoekend in de lucht, tot het vrouwtje van hun keuze werd ontdekt. Een spannend schouwspel.
Great Crested Grebe in waterOnderweg scoorde ik nog een fuut, die in de Eem zelf zwom. al met al, voor een rondje “oriëntatie” was het zeker de moeite waard, want ik weet nu een klein beetje de weg, EN ik heb toch nog een aantal leuke foto’s kunnen maken. Ik ga er zeker nog eens terugkomen, misschien over een paar weken, als de eieren uitkomen, wie weet!

Polder Arkemheen

1 reactie

  1. Die zwaan , prachtig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: