Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Vroeg in de Eempolder

Dutch polder

Vanochtend was ik tijdens zonsopkomst (6.42) in de Eempolder. Ik had een tip gekregen dat de Blauwborst bij de vogelhut aan het Eemmeer rond zou hangen. Onderweg naar de dijk kwam ik langs weilanden met koeien en schapen, die prachtig in de opkomende zon stonden, omgeven door ochtendnevel. Cow in the morningTe leuk natuurlijk om niet even te stoppen. Voor de vogelhut zou ik een stukje moeten lopen, en daarvoor had ik mijn superwagentje meegenomen. Ik maak gebruik van de “Beach rolley“, een aanrader wanneer de apparatuur te zwaar is om te dragen, wat voor mij helaas zo is.  Maar, zo kan het dus ook. Sheep in the morningBij de vogelkijkhut aangekomen bleek het lastig, de lage kijkgaten waren te laag, en de hoge kijkgaten waren onhandig, want ik moest op mijn tenen staan. Geen comfortabele houding dus, en ik heb dat ook niet erg lang volgehouden. Maar, het vrouwtje van de Blauwborst liet zich wel even zien, minder kleur, maar toch leuk!Female Bluethroat in reed. Dus weer terug naar de auto. Een stukje rondgereden in de polder, en opeens zag ik een wel heel erg mooi stelletje ooievaars. Daar had ik niet op durven hopen toen ik van huis ging! Ik had iets teveel millimeters met mijn 500mm, ze wilden maar niet verder weg gaan staan, dus het werd een krappe inkadering! Couple Storks Ik was in ieder geval zeer verguld met het stelletje, mijn ochtend kon al niet meer stuk! Stork standing in grassDan via een zijweggetje terug richting Soest, waar ik nog een Grutto in het tegenlicht zag zitten. Ik zoek nog steeds naar de Grutto op een paaltje, liefst in het ochtendlicht, maar wie weet, lukt mij dat morgen in de Arkemheenpolder.

En ja, dan de hamvraag, verkoopt dit ook als stockfoto’s? Nou, zeer matig. Maar fotograferen moet ook leuk zijn toch 😉
Black-tailed Godwit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: