Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Ontwaken in de Arkemheen polder

Black-tailed Godwit in sunrise Ontwaken in de Arkemheen polder, bijna letterlijk ook voor mij, ik was er al voor zonsopkomst. Ik had mij voorgenomen een Grutto te zoeken met de zonsopkomst erachter. Ik begon in de Arlersteeg, in de Putterpolder. Ik was daar nog niet eerder geweest, en reed de straat helemaal uit, zonder een Grutto te vinden. Snel omkeren, ik had nog een paar minuten om naar het Nekkeveld te gaan. Maar ineens, daar was hij, de Grutto! Het was even manoeuvreren om met de auto de juiste positie te vinden, en gelukkig bleef de Grutto op mij wachten. Op het moment dat de zon als een rode bal opkwam, stond ik goed, en kon ik de door mij gewenste foto maken.
Dan snel verder, want het ochtendlicht was mooi, en ik wilde meer zien! De zwaan op het nest was nog in diepe slaapWhite mute swan on nest, daar had ik nog niet zoveel aan ;), snel door naar de gans die ook op het nest zat, en er een stuk alerter bij zat.
White goose on nest
Dan nog even een blik werpen op het Putter stoomgemaal, dat er mooi bijstond in het nog zachte licht van de vroege ochtend.
Links van mij ontdekte ik nog een witte kwikstaart, die braaf op een houten paal bleef wachten tot de foto was genomen. White wagtail on pole. Dan door naar het Nekkeveld, daar was ik al eens eerder geweest. Ho, wat zit daar op dat paaltje in het water? Jawel, een zwaluw, dus toch maar eerst even vastleggen. leuk met dat blauw erachter! Common house Martin on pole. Leuk, nog nooit een zwaluw buiten gefotografeerd, wel eens in een boerenschuur. Verderop zat notabene nog een Zwaluw, op een houten hek, ook leuk! Common house Martin. Toen de zwaluw gevlogen was, nam een Koolmeesje plaats op de bühne, en kon ik zonder te verplaatsen nog even doorgaan. Inmiddels zag ik ook andere fotografen vanuit de auto aan het werk.
Dan nog even naar de Zeedijk. Daar was het rustig, wel lag het stoomgemaal Hertog Reijnout er mooi bij, en heb ik er even de tijd voor genomen daar een opname van te maken. Aan de andere kant van de dijk, de rivier de Eem, was op dat moment niet veel te zien. Dutch pumping station. Het licht werd harder, weinig zon, geen echt mooie, blauwe lucht, het werd tijd om naar huis te gaan. Nou vooruit, nog even kijken of er iets was veranderd aan de Arlersteeg, ik was er nu toch.
Warempel, een vogel die ik nog niet eerder had gezien. Thuis opgezocht, het blijkt een vrouwtjes-Kemphaan te zijn. Gaaf!
Female Ruff. Toch niet voor niks even een omweggetje gemaakt dus! Langs de sloot tref ik nog een Meerkoetje, die braaf de broedtijd uit zit en mij stoïcijns lijkt te negeren Eurasian Coot on nest
Dan kijk ik in het weiland, en zie, rennende hazen, en wat heet rennen, wat een snelheid! Drie hazen, die als een waanzinnige door het weiland rennen. Lastig in beeld te houden, geprobeerd mee te trekken, maar dat was lastig. Een beetje is uiteindelijk gelukt, en ik ben zelf erg blij met het resultaat Running European hares, dit zijn foto’s die ik meestal alleen bij anderen zie (en bewonder). Running European hare. Nu valt mij trouwens ook op, met het objectief zo in de verte starend, dat al die ganzen verderop in de velden niet voor niets allemaal aan de grond zitten. Er zijn enorm veel jonge gansjes, overal zie je pluizige bolletjes :), wat lief! Al met al was ik zeer tevreden toen ik op weg was naar huis. Ok. De wekker ging om 5.30, en dat was gruwelijk vroeg, zeker omdat ik gisteren al in alle vroegte de Eempolder in was gegaan. En na twee dagen rond die tijd uit de veren gaan begin ik nu wel te voelen, maar wat ben ik blij met het resultaat!
Gooses with goslings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: