Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Lifestyle fotografie

Na jarenlang voornamelijk foto’s onderweg, en studio-opnamen te hebben gemaakt, ben ik mij meer gaan toeleggen op lifestyle-fotografie. Eenvoudig vertaald, de manier waarop mensen hun tijd doorbrengen.Fisherman with carp
Dit kan zowel vrije tijd zijn als de tijd dat er wordt gewerkt. Ik ben dus een beetje op zoek gegaan naar onderwerpen die met hobby te maken hebben, en heb er ook een aantal gevonden. Het is leuk om te doen, maar ook een stuk lastiger omdat je de beïnvloeding van het licht mist. In de studio kan in de belichting helemaal naar mijn hand zetten, dat blijkt buiten een stuk lastiger. Kies je voor een zonnig moment, dan niet midden op de dag, want te had licht, is het bewolkt, dan is de foto al snel te somber. Alleen werken is niet echt handig, met name een reflectiescherm blijkt een onmisbaar attribuut bij het buiten fotograferen te zijn, maar doe dat maar eens in je eentje.

Woman in flower garden. Over het algemeen willen mensen wel meewerken. Iedereen krijgt van mij altijd alle foto’s, dus het levert allicht een leuke shoot op, en dan dus altijd met dat waar je plezier in hebt. zo heb ik inmiddels al een aantal shoots gedaan.Farmer with chickens. Zelf ben ik niet ontevreden met het resultaat, en de geportretteerden vinden de foto’s allemaal leuk.owners with their dog

zijn dit dan de ultieme, verkopende foto’s op stockbureaus? Nee, dat ervaar ik niet. Ze lopen rustig door, dat wel, dus uiteindelijk zal ik het werk dat ik erin steek er ook wel uithalen. Het voordeel van een stockfotograaf is dat je een lange adem hebt, de foto’s blijven als het goed is jaren staan, dus ook die enkele download telt uiteindelijk mee.
Voorop staat dat ik plezier heb in wat ik doe, en dit is absoluut leuk. Is dit het eind van studiowerk? Absoluut niet, want ook dat vind ik nog steeds erg leuk om te doen. Ik blijf dut gewoon doorgaan met wat ik doe, omdat het fotograferen zelf nu eenmaal erg leuk is, in al zijn facetten.
Heb jij een leuke hobby? Heb je een baan die leuk is om vast te leggen? Neem even contact op, wellicht is het een leuk idee voor een te gekke serie!
Senior runner at the beach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: