Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Druk druk druk …

Druk druk druk, dat zegt iedereen in de decembermaand! Nou heb ik het erg druk, maar niet alleen met fotografie. Ik ben namelijk ook erg druk met het maken van illustraties. Op papier, dus niet digitaal, maar daarna scan ik ze, en zet ik ze om naar een verkoopbare vector. Ik zal hier later e.e.a. van laten zien. Vandaag laat ik zien dat ik niet heb stilgezeten, en dat ook de foto’s gewoon doorgaan.
Dit jaar heb ik, voor mijn doen, veel personen in de studio gehad. en lekker divers, dat ook. Veel verschillende types, leeftijden, man en vrouw, kortom, erg goed voor stockfotografie.
Zo zijn Heidy en Eileen in de studio geweest, lekker contrastrijk, de blonde Eileen en de Cubaanse Heidy. Excitement woman with shopping bags

Dan kwam Marco langs, Marco in de rol van boer met zijn kippen, leuk om typetjes te maken, en Marco deed het geweldig!Farmer with chickens

Ook in de studio, Maxime en Aurora, twee jonge meiden die het heel goed samen deden. Leuk ter afwisseling dus. Ook leuk om allerleu thema’s te bedenken die bij de leeftijd horen, zoals schoolmeisjes, huiswerk etc.

Two teen girls making homework togetherEn wie ook langskwam dat was Visser Jan met zijn prachtige hond Iwo. Weer een heel ander, maar dankbaar onderwerp, en Jan is een natuurtalent, maar daarvoor is hij natuurlijk ook veel in de natuur 😉 .

Jan - fisherman with dogDSC_2390Dan was Linda nog in de studio, een zeer ervaren model. die weinig aanwijzing nodig had om de mooiste poses neer te zetten.
Middle aged woman with insomnia

Afgelopen week waren daar nog Mike en Nicole samen, om weer heel andere ideeën gestalte te geven 😉

First house

Dan was er een collega-fotograaf die graag een schuttersvereniging in beeld wilde brengen. Ik heb mij tevredengesteld met wat portretten van de leden. Portrait teen boy and girl

 

Dan waren er nog wat dieren, wat productshots, en alles wat ik nog vergeten ben. Oftewel, ik heb de laatste weken zeker niet stilgezeten. Dit was even een korte impressie. En verkoopt dit allemaal? Ja, absoluut. Het een loopt beter dan het ander, en over het algemeen geldt, hoe origineler, hoe beter het verkoopt. en ik heb jaren de tijd. Dat laatste is belangrijk, want in het jaar dat ik de foto’s maak, verdien ik alle kosten zelden terug.

En nu dus veel tekenen, ook nog, erg leuk om te doen. Overigens, wanneer je actueel wilt bijlezen, dan is het beter even vriendjes te worden op facebook, want daar zet ik eigenlijk al mijn activiteiten wel op. Ook een geweldig medium overigens om de modellen te vinden 😉
Hier kun je mij vinden: Ivonne op facebook .

Over het tekenen later!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: