Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Brillen en studioverlichting

Het was mij al vaker in de studio overkomen, weerkaatsende flitsers in de brillenglazen van een geportretteerde. Nou is dat als stockfotograaf niet het ergste wat je kan overkomen, je vraagt het model gewoon de bril af te zetten. Maar, als je portretten maakt voor een ander doel, dan kan je dat dus niet doen.
Simone wilde voor haar verjaardag graag een studio-shoot. Tja, en Simone draagt dus een bril… oeps.

Tja, een echte studiofotograaf draait daar zijn hand niet voor om, dus het werd tijd dat ik groot werd 😉 Simone - grijsDSC_4007
Ik heb mij goed ingelezen via allerlei tips die op het internet zijn te vinden, en kwam tot de conclusie dat de flitsers hoe dan ook iets naar achteren moesten.
Want, plaats van inval is plaats van uitval, dus als je de reflectie van de softbox al in de bril ziet, dan kan je wel ophouden.

Simone - geelDSC_3982Uiteindelijk heb ik twee filtsers zo laag mogelijk op de achtergrond gezet, en één flitser rechtsboven, ongeveer op de lijn met het model zelf.

Dan linksvoor een flitser, die dus eigenlijk het hoofdlicht was, en Simone gevraagd altijd het gezicht iets afgewend te houden van deze flitser.

Het bleek eigenlijk een eenvoudig trucje, hield Simone zich eer niet voldoende aan, dan zag ik de softbox onmiddellijk in de bril verschijnen. Het resultaat daar ben ik eigenlijk best trots op, heldere foto’s en de bril is geen enkel probleem.

Simone - champagneDSC_3960Ik kwam overigens op het internet nog een leuke tip tegen (die volgens mij serieus was bedoeld), zorg ervoor dat je altijd een doos met glasloze brillen bij de hand hebt…  het zal je toch gebeuren dat je bij een portretfotograaf bent die je de (design)bril van de neus neemt en dan een glasloze plastic bril van de Action op je neus zet … hahahahaha. Nou, dat heb ik Simone maar niet aangedaan, maar de andere tips werkten perfect!

Simone - geel-groenDSC_3991Simone - grijsDSC_4003

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: