Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Op Terschelling

Gisteren zijn we teruggekomen van vier weken Terschelling. Het weer was niet om over naar huis te schrijven, met name de eerste drie weken hing er een grijs wolkendek boven het eiland, en waaide er een koude wind. In die periode heb ik dus veel getekend, en, vind ik zelf, echt heel leuke illustraties gemaakt. Wel gewerkt dus, maar ik had andere plannen, en daar had ik het strand voor nodig! Maar gelukkig, in de laatste week liet de zon zich een paar dagen zien, en kon ik aan de gang. Werken op het strand vind ik altijd enorm inspirerend. De natuur als decor is leuk, een studio is natuurlijk enorm statisch.

Bottles lemonade and fresh fruit at the beach

Bottles lemonade and fresh fruit at the beach

Maar,het werkt allemaal alleen ik de goede voorbereidingen heb gedaan, wat in dit geval wil zeggen, de juiste spullen heb meegebracht. Natuurlijk, drinken en fruit heb ik ter plaatse gekocht. Maar de rest, en vooral de plannen, heb ik eigelijk van de winter al voorbereid. Toen Martin zijn kledingkast opruimde, en met een donker kostuum in zijn handen stond, klaar om af te voeren, want inmiddels gedateerd, sloeg mijn stock-brein al op hol. Daar konden we nog leuke dingen mee doen ;).

Senior business man sitting in meditation at the beach

Senior business man sitting in meditation at the beach

Nou scheen de zon wel, maar ik kan je verzekeren dat de zee nog ERG koud was, brrrr, maar zeg nou zelf, dat vergeet je toch als je dit soort geweldige foto’s kan maken?
Senior business man standing in sea water

Senior business man standing in sea water


Onze hond Branca is ook altijd een geweldig onderwerp. We zeggen wel eens gekscherend dat het een van de weinig honden in Nederland is die zijn eigen voerbak dik terugverdient, en dat voor een Spaanse vondeling ;). Branca vindt echt alles goed, en ze heeft een fantastische hondenuitstraling. Misschien wel juist omdat ze het prototype is van een oer-hond, geen doorgefokt ras etc. Zoekend op het internet hebben we overigens uitgevonden dat ze zou behoren tot een Podenco, maar voorlopig houd ik het zelf op een “stockfoto-hond” :). Je kunt haar werkelijk alles opzetten en omhangen.
Funny dog with sunglasses on vacation at the beach

Funny dog with sunglasses on vacation at the beach

Dan wilde ik toch ook nog iets doen met alle creativiteit van de laatste tijd, die ik tot uiting heb laten komen in schildersspullen in het landschap.
Colorful Painters palette with brushes at the beach

Colorful Painters palette with brushes at the beach


Ja, en nu is het afwachten. Gaan dit soort foto’s aanslaan? Mijn ervaring is, JA. Als je je shoot buiten goed voorbereid, en zorgt dat alles klopt, dan heb je foto’s die verkoopwaardig zijn. En nu maar duimen dat de klant dat ook vindt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: