Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Gebruik je omgeving

Met enige regelmaat gaan we op reis, dat wil zeggen dat we naar een bestemming gaan die we van te voren nog niet kennen. Wat ik altijd doe, is vooronderzoek.
Als voorbeeld gebruik ik hier foto’s, genomen in de Franse Limousin.

Middels welk landschap, dieren, gebouwen is een bepaald gebied herkenbaar?
Daarbij denk ik dan aan makers van reisfolders, artikelen over een bepaald gebied etc.
Ik zie dan ook vaak dat de verkoop van een dergelijke foto samen gaat met meerdere foto’s van diezelfde bestemming. Dus niet alleen dat gebouw fotografeer ik, ook dat dier etc. zodat ik voldoende foto’s heb om een artikel over een gebied te kunnen illustreren. Een koper blijft vaak bij één fotograaf hangen, is mijn ervaring.Limousin cows

Dan zoek ik naar typische stockfoto’s, beschikbaar serviesgoed waar ik iets mee kan, bloemen, en noem maar op. In dit geval was er een moestuin beschikbaar, altijd leuk voor stockfotografie. Tomatoes in the vegetable garden
Verder heb ik geen studio bij me, dus zoek ik naar attributen die als studio kunnen dienen. Deze tractor, te oud om nog te rijden, heb ik voor veel zaken gebruikt. Als decor voor kippen, wijn, melk, de hond, noem maar op. Ik heb er heel wat mee gedaan. Bij de plaatselijke supermarkt heb ik wat food en non-food spullen gekocht voor de stillevens..Milk at the farm.
Tijdens uitstapjes in de omgeving houd ik mijn ogen altijd goed open. landschappen zijn altijd leuk, zeker als deze voor stock meerwaarde kunnen hebben. Deze bloemenweide heb ik leeg gefotografeerd, maar zoals je ziet ook met man en hond, een beproefd concept dat altijd wel een aantal downloads oplevert.Man with dog

Dan personen, het is altijd leuk om mensen in hun eigen omgeving te fotograferen. Deze twee jongens waren op de boerderij waar wij verbleven, en wilden graag meedoen aan een fotoshoot. Wel natuurlijk goed met de ouders regelen, je moet een modelrelease hebben. De jongens hebben er wat geld voor gekregen.
Farm Boys with chickens
Als je op deze manier op reis bent, en goed om je heen kijkt, dan zijn er altijd plenty redelijk sterke tot sterke stockfoto’s te maken. Er zijn maar weinig omgevingen denkbaar waar je echt helemaal niets mee zou kunnen. Een beetje redelijk weer, dat heb je wel nodig, tenzij je natuurlijk de beschikking hebt over een goede binnenlokatie.
Farm Boy with watering can in vegetable garden

2 reacties

  1. breed

    Leuke blog Ivonne, heb veel gelezen en bekeken wat een goede ingevingen heb je, is zeer leerzaam voor een beginnende stock fotograaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: